Germania Sport
Germania Sport

Najboljih 11 ex HNL-ovaca bez kluba: Ohandza u napadu, Jozo stup obrane, Čondrić prije Vargića (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 09.09.21. | 11:05

Na papiru, izgleda kao ekipa koja bi se u HNL-u borila za Europu...

Iako će se mnogi zakunuti u HNL i njegov efekt “odskočne daske” za odabrane pojedince koji su ostvarili unosne transfere van lige, postoji cijela je jedna skupina igrača koji su harali HNL-om a sada ne mogu pronaći posao.

Završetkom ljetnog prijelaznog roka, presloženi su mozaici unutar većine europskih klubova, a mi donosimo najbolju jedanaestoricu ex-HNL lica koja su danas bez posla. Neki su se našli u neslavnom "Without Clubu" zbog ozljede, a drugi su pak ostali bez angažmana u zadnji čas. Bilo kako bilo, na papiru jedanaestorica izgleda respektabilno.

Na vratima imamo Josipa Čondrića. Josip je prošle sezone bio jedan od najboljih pojedinaca Rotora iz Volograda, no Rotor je ispao u drugu ligu pa je Čondrić tako napustio Rusiju i krenuo put Zagreba. U prijelaznom roku nije ostvario transfer. Inače, u HNL-u je nastupa za Zagreb, Rudeš i Istru 1961. Radi se o sjajnom vrataru koji će sigurno pronaći angažman do zime, ako ne i ranije.

Ne bi bilo fer da ne spomenemo i Ivana Vargića. Bivši vratar Osijeka, Rijeke, Lazija i Anorthosisa stigao je u Koper u siječnju 2020. godine, Slovenci ga nisu odlučili zadržati po isreku ugovora. On ovog ljeta nije uspio pronaći novi klub, čeka se nastavak njegove priče na zimu. Inače, Vargić je bio član Vatrenih na Europskom prvenstvu 2016. godine.

Što se defenzivne linije tiče, svakako valja spomenuti Zorana Kvržića, nekadašnjeg desnog beka Rijeke, koji je ovog ljeta sporazumno raskinuo ugovor s turskim Kayserisporom. 33-godišnjak je u Turskoj upisao 48 nastupa i pravo je čudo da se nije ostvario njegov povratak u HNL, o čemu se naveliko i pisalo. Kvržić je ostao slobodni agent, čeka se nova destinacija za iskusnog beka s dugogodišnjim iskustvom.

Jozo Šimunović je jedan od igrača s ovog popisa za kojeg možemo slobodno reći kako nema sreće. Nakon zapaženih partija u dresu Dinama, Jozo je ostvario unosni transfer u Celtic. Nakon tri sezone s Bhoysima, Šimunović se ozljedio, što ga je koštalo nastavka suradnje s klubom iz Glasgowa 2020. godine. Od tada Jozo pokušava pronaći novi klub, no ne može proći liječnički pregled. Pokušao je u Rijeci, pokušao je u Dinamu, no oba puta je dobio odbijenicu.

Goran Milović je pak ovog ljeta napustio Diosgyori koji nastupa u drugoj mađarskoj ligi. Iskusni stoper koji je nastupao za Hajduk i Osijek iza sebe ima i nastup za reprezentaciju, no čini se da je zenith njegove karijere prošao. Odlaskom iz belgijskog Oostendea, Goran se ne uspjeva skrasiti na dulje od pola godine. Ima 32 godine, ovo mu je možda i posljednja šansa za povratak na travnjak. Možda baš u 1.HNL.

Zatvaramo obranu uz Darija Melnjaka. Nakon što je posve neočekivano ostao u turskom Rizesporu, Dario je bio pred postpisom za jaku Granadu. No, umjesto zidina Alhambre, Melnjak je ostao slobodan igrač i sada je jedan od najvrijednijih lijevih bekova svijeta prema uglednom Transfermarktu. Na njegovoj poziciji igra i kontroverzni Tonči Kukoč. I on je od ljeta slobodan igrač. Zadnji angažman je imao u drugoligašu Opatiji s kojim je raskinuo suradnju ovoga ljeta. Novi klub nije pronašao, pa je i on tako u klubu "odabranih"

U sredini terena pratimo dvojac Hamza – Gomelt. Svakako je zanimljivo otvoriti karijerni put bivšeg igrača Rijeke i Tottenhama koji je do sad u karijeri promijenio čak 12 klubova, a tek mu je 26 godina. U Rijeci je proveo jednu sezonu. Nismo ga imali prilike vidjeti na terenu jer se odmah ozljedio. Danas je bez kluba, no nogometni CV koji nosi pod rukom izgleda više nego zadovoljavajuće.

Hamza Barry je pak još jedan od igrača s popisa koji su žrtve ozljeda. Barry je prošlog ljeta u okršaju sa Slaven Belupom polomio ligamente i čini se da ga taj nemili događaj koči u pronalasku novog posla. Barry je i dalje bez kluba, spominjala su se razno.razna rješenja, pa čak i West Ham, no potpis bi svaki puta propao zbog Hamzine ozljede. U Hajduku je odigrao 111 utakmica, zabio sedam golova i tome dodao osam asistencija.

Na poziciji isturenog veznjaka stoji još jedan mladić u najboljim godinama. Ante Roguljić je u svibnju napustio Slovački Trenčin i do danas nije uspio pronaći novi angažman. I on je osjetio patnju oporavka od ozljede, što ga je uostalom i udaljilo od prve ekipe, a navodno nije htio ni potpisati novi ugovor. U HNL-u je branio boje Hajduka kao posuđeni igrač RB Salzburga. Pamtimo dvije asistencije iz kvalifikacijskih ogleda s Koperom gdje su Bijeli na Poljudu uz pomoć Jeffersonovog projektila načeli Slovence i prošli dalje.

Ovaj popis je preun Hajdukovaca jer je bez posla i Hrvoje Milić. Ovog ljeta napustio je iranski Esteghlal, i to zato jer se s upravom slavnog iranskog prvoligaša nije uspio dogovoriti oko produžetka suradnje. 32-godišnjak nije uspio pronaći novi posao, premda se šuškalo da bi ga mogli gledati opet u dresu Hajduka a možda i rodnog mu Osijeka.

Tino Sven Sušić je pak jedan od onih s ovog popisa koji su ljetos jedva dočekali napustiti svoj klub. U Sučićevom slučaju je to FK Sarajevo koje je ovoga ljeta preuzeo Goran Sablić. Klub se rastao s bivšim igračem Hajduka nakon optužbi za nezalaganje na treninzima i slabe igre na terenu, a pošto se sve odvilo prije otprilike tri tjedna, Tino nije uspio u kratkom roku pronaći novi angažman. Čini se da će do zime ostati slobodan igrač.

Za sam kraj nam ostaje popularna Zolja. Franck Ohandza je nakon solidne episode u Hajduku promijenio nekoliko klubova u Kini, no od početka 2020. godine, ne može pronaći novi klub.Premda nije nikada stigao do pune spreme i 90 minuta trke, Zolja je znao odigrati kvalitetne utakmice, slično kao i Edouk.



Tagovi

HajdukHNLJosip ČondrićJozo ŠimunovićDario MelnjakFranck OhandzaTomislav GomeltHamza BarryZoran KvržićGoran MilovićAnte RoguljićTino Sven Sušić

Ostale Vijesti