Najbolja mlada momčad HNL-a: Dinamovci najzastupljeniji u udarnih 11 (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.05.18. | 11:33

U hrvatskoj ligi igraju odlični mladi igrači.

Do kraja HNL-a ostala su još dva kola, Dinamo još mora matematički potvrditi naslov (valjda će slaviti u jednoj od dvije preostale utakmice), Hajduk, Rijeka i Osijek će u Europu, a posljednja nedoumica je tko će ispasti iz lige, a tko u dodatne kvalifikacije za ostanak.

Kao i svake godine, tako su se i ove isprofilirali mladi igrači koji su budućnost hrvatskog nogometa, a neki od njih će biti i nositelji svojih nacionalnih predstavništva u narednim godinama.

Donosimo najboljih 11 s obzirom na njihov učinak u 1. HNL ove sezone.

Na vratima je dakako 21-godišnji hajdukov golman Karlo Letica. Debitirao je protiv Rijeke na Kantridi, obranio je penal Gavranoviću i bio jedan od najzaslužnijih za prvu pobjedu Hajduka nad Rijekom nakon šest godina. U sljedeće četiri utakmice nije primio gol (ukupno je sačuvao mrežu u 10 od 17 susreta), a proslavio se pogotkom Istri u sudačkoj nadoknadi za 3:2 pobjedu na Poljudu.

Na poziciji desnog beka je Lokomotivin reprezentativac Fran Karačić. Ovaj 21-godišnji desni bek dobio je neočekivani poziv za reprezentaciju Australije, zabilježio je 27 nastupa u svim natjecanjima, zabio gol i upisao tri asistencije.

Lijevo je Dinamov Borna Sosa, koji je za Plave nastupio 21 put i zabilježio četiri asistencije. Navodno je već dogovoren njegov transfer u Stuttgart za 8 milijuna eura, a i jedan je od kandidata za popis putnika u Rusiju 2018.

Prvi od stoperskog dvojica je Filip Benković, stasiti Dinamov stoper za kojeg Zdravko Mamić traži 20 milijuna eura, a navodno je kontroverzni menadžer u Milanu pregovarao s predstavnicima Intera o Benkovićevom prelasku na San Siro. Iza 20-godišnjeg stopera je 29 nastupa u svim natjecanjima, zabio je četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Kraj Benkovića u stoperskoj liniji nalazi se Nikola Katić iz Slaven Belupa. Ovaj 21-godišnjag vrijedi gotovo milijun eura, upisao je 33 nastupa ove sezone, zabio gol u Kupu i u prvenstvu upisao tri asistencije. Prije godinu dana je protiv Meksika u SAD-u upisao i nastup za hrvatsku reprezentaciju.

U veznoj liniji nalaze se Nikola Moro i Toma Bašić. Moro je bio jedan od najboljih igrača Dinama ove sezone prije nego li je doživio puknuće prednjeg križnog ligamenta na utakmici mlade reprezentacije. U 30 nastupa zabio je četiri gola i upisao dvije asistencije.

Bašić se ustalio u prvih 11 Hajduka, Transfermarkt ga procjenjuje na više od milijun eura, a u 29 nastupa zabio je četiri gola uz šest asistencija. Posebno dobro igrao je na proljeće.

Na desnoj strani veze nalazi se Dinamov Daniel Olmo. Sjajni Španjolac u 31 nastupu zabio je devet golova uz šest asistencija, no završnicu sezone propustio je zbog ozlijede, a tada je krenuo i strelovit Dinamov pad.

Na suprotnoj strani je Petar Bočkaj, polivalentni Osijekov ofenzivac koji je u 37 nastupa za Bijelo-plave u svim natjecanjima zabio sedam pogodaka uz isto toliko asistencija. Posebno dobar bio je na početku sezone, kada je Osijek odlično igrao u Europi, a Transfermarkt ga procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Za poziciju polušpice izborio se Lovro Majer, ispred Ante Ćorića i suigrača mu Luke Ivanušeca. Majer je u 33 nastupa za Lokomotivu ove sezone zabio 13 golova i upisao pet asistencija te je bio ponajbolji igrač Lokosa ove sezone.

U špici se nalazi talentirani Marko Dabro iz Cibalije. Vinkovčani se nalaze u nezavidnoj situaciji, najizgledniji su kandidat za ispadanje iz lige, stoga Dabrov učinak, od pet pogodaka u 26 nastupa, još više dolazi do izražaja budući da igra za jednu od najneefikasnijih momčadi lige.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Marko DabroDani OlmoPetar BočkajLovro MajerToma BašićNikola MoroBorna SosaNikola KatićFilip BenkovićFran KaračićKarlo LeticaCibalia

Ostale Vijesti