Vjeran Žganec-Rogulja
Vjeran Žganec-Rogulja

Najbolji u pobjedi Hajduka bili su oni na odlasku. Hoće li ih novi ljudi na Poljudu zadržati?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 10:17

Splićani su zaustavili niz od pet poraza

Hajduk je napokon pobijedio, trener Jure Ivanković je sa Splićanima zaustavio niz od pet uzastopnih poraza kojima je izgubljena sezona koju će okončati na trećem mjestu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bili su hajdukovci bez Marka Livaje i Nikole Kalinića u napadu, no utakmicu je riješio Aleksandar Trajkovski, postigavši pogodak drugu utakmicu zaredom.

Uz njega je najbolji bio Josip Brekalo koji je asistirao za gol igrajući opet na desnom krilu, a solidnu partiju pružio je Vadis Odjidja-Ofoe. Dobio je prednost ispred Filipa Krovinovića koji prvi put u sezoni nije bio starter.

Hajduk se kasno probudio, jer u pet utakmica propala mu je prilika za osvajanje trofeja kada je nizao poraza od Lokomotive, dvaput od Dinama, Rijeke i Osijeka.

Ivanković je kao trener do kraja sezone upisao tri boda da kola ne krenu još više nizbrdo, jer šesti poraz značio bi potpunu agoniju.

Međutim, i ovako je Hajduk bio blizu da ostane bez punog plijena, jer trener Slaven Belupa Ivan Radeljić dobro je pripremio svoju momčad. Pogađali su domaći vratnicu i gredu, a silno se ljutio strateg Koprivničanaca što im nije dosuđen kazneni udarac nakon što je kapetan Filip Uremović igrao rukom, ali za Patrika Kolarića nije bilo elemenata 'kaznenog djela', a ta odluka Radeljiću nije 'sjela'.

Nije ni za jedne ni druge bilo velike rezultatske važnosti, osim što Radeljić želi da mu je momčad opasna protiv velikih na domaćem terenu, dok je za Hajduk, koji ne može ni gore ni dolje, bilo bitno pobijediti za zaustaviti slobodni pad i rasprodaju ugleda.

Spomenuli smo trojicu koja su bila najbolja, no svi oni su praktički na odlasku sa završetkom sezone. Odjidji ističe ugovor, Brekalu posudba, dok Trajkovski ima još jednu sezonu, no kako je bio u drugom planu, pitanje je hoće li ostati.

Sve će ovisiti o novim ljudima na čelnim pozicijama koji tek trebaju biti imenovani. Jer Hajduk vodi privremeni trener, sportski direktor Mindaugas Nikoličius ostaje do kraja sezone, a predsjednica Marinka Akrap je vršiteljica dužnosti.

To znači da će Ivanković koristiti ono što ima bez obzira na duljinu ugovora. Još se ne gleda prema idućoj sezoni, no potpuno je jasno da će se nova garnitura zahvaliti velikom broju igrača.

Sada Hajduk čekaju dvije domaće utakmice, s Rudešom bez publike i Varaždinom kada će se gledatelji vratiti, a raspored je do kraja takav da se može postaviti cilj – pobijediti sve.

Dobra vijest je što je igrao i Ivan Perišić unatoč lošem terenu, njegov oporavak ide po planu, blizu je da može igrati pola sata, formu hvata što je bitno za izbornika Zlatka Dalića pred skorašnji Euro na kojemu bi trebao biti važna karika. I njegov ostanak u Hajduku će ovisiti o tome što smjera nova 'vlada' na Poljudu, jer on se dogovorio s bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem za još jednu sezonu, no valja vidjeti što će biti kada se imenuju trajna rješenje na ključnim pozicijama.



Tagovi

HajdukJure IvankovićSlaven BelupoAleksandar TrajkovskiJosip BrekaloVadis Odjidja-OfoeIvan PerišićIvan RadeljićHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti