Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Najbolji igrač i bivši stoper Hajduka otišli iz Rudeša

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.08.21. | 19:44

Dva poznata igrača s prvoligaških terena napustili klub sa zapada Zagreba.

Drugoligaš Rudeš u istom danu ostao je bez najboljeg igrača i stupa obrane. Naime, drugoligaša sa zapada Zagreba napustili su Besart Abdurahimi i Marko Ćosić.

Nekadašnji reprezentativac Makedonije svojevremeno je bio hit veznjak 1.HNL. Abdurahimi se nogometnoj javnosti predstavio u dresu Zagreba, a iako su se od njega očekivale velike stvari, dojam je kako ovaj 31-godišnjak nije u potpunosti ispunio svoj igrački potencijal.

Abdurahimi je prve nogometne korake napravio u Kranjčevićevoj ulici, a ukupno je za NK Zagreb odigrao 121 utakmicu u Prvoj HNL u kojima je zabio 24 gola te pridodao 12 asistencija. Hitronogi krilni napadač na prvu se inozemnu avanturu otisnuo u jesen 2013. godine kad je kao posuđen igrač potpisao za izraelski Hapoel Tel Aviv. Zagreb ga je godinu iza prodao u Lokeren na 600 tisuća eura, da bi nakon dvije godine u Belgiji otišao prvo na posudbu u Astanu pa potom u japansku Cerezo Osaku.

U veljači 2017. godine potpisuje za makedonsku Shkendiju, a potom je nosio još dresove albanskog Partizanija, rumunjskog Hermannstadta te slovenskog Brava prije nego što se u listopadu 2020. godine skrasio u Rudešu.

Prva polusezona u ambicioznom drugoligašu nije tekla najbolje te je u devet nastupa upisao samo jedan gol. No, na proljeće je eksplodirao te je u konačnici u 26 nastupa zabio 12 golova te se okrunio titulom najboljeg strijelca kluba.

Međutim, avantura u Rudešu potrajala je tek jednu sezonu, a razlog leži u činjenici kako Abdurahimi na stolu ima ponude nekih klubova, a volio se još jednom okušati van granica Lijepe naše.

"Nismo obnovili vjernost i ja odlazim. Imam ponude tri kluba i čekam poziv iz inozemstva", izjavio je.

Zanimljivo, Besart je prošao sve mlađe uzraste u Vatrenima, ali je kasnije odlučio nastupati pod makedonskom zastavom. 

Osim Abdurahimija, klub je napustio i standardni stoper Marko Ćosić. Nekadašnji branič Hajduk u Rudeš je stigao u veljači ove godine nakon što je raskinuo ugovor s izraelskim Hapoelom Afula te je na proljeće u Drugoj HNL upisao devet nastupa.

Ćosić je u Prvoj HNL odigrao 54 utakmice (38 Inter, 16 Hajduk), ali se njegova karijera ponajviše pamti po famoznoj utakmici 4. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu kad je branio boje Hajduka. Bijeli su tad igrali protiv izraelskog Maccabija iz Tel Aviva. Prva utakmica igrala se u gostima, Hajduk je poražen rezultatom 2:1, ali to nije bilo toliko loše budući da im je u uzvratu trebao samo jedan pogodak kako bi osigurali prolazak u grupnu fazu.

Hajduk je na Poljudu vodio 1:0 pogotkom upravo Ćosića u 40. minuti, a nakon što je Scarione izjednačio u 52., Ćosić je svojim drugim pogotkom odveo utakmicu u produžetak, međutim, kada je utakmica došla do faze jedanaesteraca, Ćosić je bio jedan od tragičara koji je loptu poslao pod oblake. Tako je 27-godišnji branič u jednoj utakmici prošao put od junaka do tragičara.

Nakon splitske avanture, otišao je za norveški Haugesund za 250 tisuća eura, da bi nakon dvije i pol godine, u siječnju 2019. postao igrač slovenskog Rudara kao slobodan igrač. Prošlog ljeta potpisao je s Hapoel Afulom jednogodišnju suradnju, koju nije odradio do kraja te se u veljači priključio Rudešu.


Tagovi

Druga HNLNK RudešBesart AbdurahimiMarko Ćosić

Ostale Vijesti