Reuters
Reuters

Nagelsmann: „Možemo osvojiti sve“, Braco: „Stanišić? Izvrstan, senzacionalan!“, Galtier: „Vrlo frustrirajuće i razočaravajuće“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 08:22

Bavarci su, očekivano, bili veoma sretni nakon slavlja protiv Parižana.

Vjerovali su u Parizu da se u Münchenu može preokrenuti prednost Bavaraca iz prve utakmice, riječi Kyliana Mbappea 'PSG je uvijek favorit' napunile su navijače samopouzdanjem, ali jučer, jednostavno, nije išlo.

Bayern je u dvije utakmice bio bolji, zasluženo idu dalje, a poslije druge utakmice u kojoj su upisali rutinsko slavlje (2:0) pozitivnih reakcija, naravno, nije nedostajalo.

"U prvom poluvremenu nismo bili dobri. Nismo dobro radili ono o čemu smo razgovarali, što smo pripremali. Ostavljali smo im previše prostora. U drugom poluvremenu smo se bolje branili i odmah bili opasniji pred njihovim golom. Mislim da je na kraju ovo zaslužena dvostruka pobjeda Bayerna", skromno je za početak istaknuo Nagelsmann koji je potom dodao sljedeće:

"Kada uz kvalitetu dobro iskombiniramo maksimalnu želju i emocionalnost koju ova momčad posjeduje, možemo osvojiti sve. Kada sve te stvari uklopimo kako treba, nevjerojatno smo dobri i možemo da pobijedimo svakoga", zaključio je 35-godišnji stručnjak.

Osim trenera, riječ-dvije imao je za reći i sportski direktor Hasan Salihamidžić Braco.

"Joao je važan igrač za nas. I bit će važan. U posljednje vrijeme ne igra i ne trenira onako kako je zamislio. Imamo dobru komunikaciju. Izvanredan igrač, uklopit će se", odgovorio je na špekulacije da će Portugalac Cancelo na ljeto nazad put Etihada, nakon čega se osvrnuo na igru Hrvata Josipa Stanišića.

„Izvrstan, Senzacionalan! Čitava posljednja linija je bila na svjetskom nivou i stvarno sam sretan zbog toga. Posebno zbog Stanija, jer dolazi iz naše akademije. Sjajan dečko“, naglasio je Braco.

U taboru poražene momčadi nasmijanog čovjeka nije bilo. Trener na papiru, Christophe Galtier, poručio je sljedeće:

„Na ovom nivou morate igrati bistrije glave. Očigledno je bilo da smo pod velikim pritiskom, bili smo svjesni toga. Nismo se trebali sramiti da se dugom loptom oslobodimo tog visokog presinga domaćina“, rekao je Galtier pa dodao:

„Kad imate zaostatak iz prve utakmice, a onda primiti gol poslije sat vremena igre u drugom ogledu, onda situacija postaje vrlo tešla. Pouka? Ne znam postoji li uopće. Znam samo da je ovo vrlo razočaravajuće i frustrirajuće. Da smo prvi zabili gol, sve bi bilo drugačije“, rekao je trener Parižana koji je svjestan da bi mu ovaj poraz mogao presuditi.

„Zaista je prerano govoriti na tu temu. Jasno da sve zavisi od menadžmenta kluba, od predsjednika... Postoji veliko razočaranje, velike smo nade polagali u Ligu prvaka. Što se mene tiče, ostajem fokusiran do kraja sezone. Imam puno energije i odlučnosti", podvukao je Gatlier.



Tagovi

Julian NagelsmannHasan SalihamidžićChristophe GaltierPSGBayernLiga prvaka

Ostale Vijesti