Reuters
Reuters

Choupo-Moting načeo, Gnabry dokrajčio PSG, Stanišić odličan

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.03.23. | 21:37

Bayern je nadigrao PSG u uzvratnoj utakmici osmine finala LP i s ukupnih 3:0 prošao u drugi krug natjecanja.

Nogometaši Bayerna svladali su PSG na Allianz Areni s 2:0 i s ukopnih 3:0 zasluženo prošli u četvrtfinale. U prvom dijelu utakmice na Allianz Areni vidjeli smo po jedan odličan pokušaj s obje strane, ali ne i golove. Prvi je zabio Maxim Choupo-Moting, nakon što mu je jedan gol poništen, a konačni rezultat postavio je 'super zamjena' Serge Gnabry koji je zajedno s asistentom Joaom Cancelom u igru ušao četiri minute ranije.

Josip Stanišić odigrao je jako dobrih 90 minuta, u potpunosti je neutralizirao lijevu stranu PSG-a, koji se ponovno oprašta od Lige prvaka u osmini finala.

Julian Nagelsmann krenuo je u 4-2-3-1 formaciji s Josipom Stanišićem od prve minute, a u vrhu napada započeo je Choupo Monting. Francuzi su krenuli u utakmicu s trojicom u zadnjoj liniji, na bokovima su bili Hakimi i Mendes, a u napadu Messi i Mbappe.

Prvi dio bio je dinamičan, iako su obje momčadi igrale oprezno te nije bilo pogodaka. Obje ekipe brzo su dolazile preko bokova do suparničkog kaznenog prostora, a u prvih 45 minuta vidjeli smo po jednu ozbiljnu priliku na obje strane, ali najveća je pripala PSG-u nakon velike pogreške Yanna Sommera koji je izgubio loptu u vlastitom šesnaestercu, pucao je Vitinha, a s crte je skinuo Matthias De Light.

Bayern je najbolje zaprijetio preko opasnog Musiale, no Donnarumma je bio priseban.

Josip Stanišić je igrao jako dobro. Nije previše izlazio u napad, ali je vrlo dobro čuvao Mendesa i Mbappea.

PSG je imao jedan udarac više u okvir i ukupno od PSG-a. Igra se jedna vrlo izjednačena utakmica.

U 36. minuti dvoboja zbog ozljede je u igru morao napustiti kapetan Marquinhos, a umjesto njega je ušao Nordi Mukiele. No, isti je na terenu bio samo do kraja poluvremena. Na odmoru je, očito ponovno zbog ozljede, Mukielea zamijenio 17-godišnji El Chadaille Bitshiabu.

Bayern je nešto aktivnije ušao u drugi dio, u dobroj prilici zamalo se pronašao Choupo Moting, a onda je i zabio, no zbog zaleđa Thomasa Mullera gol nije priznat. No, 10-ak minuta kasnije, Choupo-Moting je zabio. Muller se 'iskupio' za raniji ofsajd, uzeo je loptu Verattiju, proslijedio do Goretzke koji asistira kamerunskom napadaču.

Ubrzo nakon gola Sergio Ramos imao je najveću prigodu za PSG na utakmici, sjajno je pucao glavom nakon kornera, no Sommer se sjajnom obranom također iskupio za prethodnu pogrešku.

Strijelac Choupo Moting izašao je brzo iz igre, a ušao je Leroy Sane koji je odmah unio nered u obranu PSG-a, u dva je navrata opasno zaprijetio, ali nije uspio riješiti pitanje putnika u drugi krug.

PSG se morao potpuno otvoriti, no sve je bilo riješeno ulaskom Sadia Manea, Sergea Gnabryja i Joao Cancela u 86. minuti. Potonja dvojica, kreirala su drugi pogodak Bavaraca, i riješila dilemu tko će u polufinale.

U sudačkoj nadoknadi Alphonso Davies mogao je Bavarcima donijeti treći pogodak, ali Donnarumma je obranio, dok Saneov gol nije priznat zbog zaleđa.

Liga prvaka, osmina finala

Bayern - PSG 2:0 (1:0 - prva utakmica)

Stadion: Allianz Arena, Munchen

Strijelci: 1:0 Moting (61., Goretzka), 2:0 Gnabry (90., Cancelo)

Sudac: Daniele Orsato (Ita), Pomoćnici: Massimilano Valeri (Ita), Paolo Valeri (Ita)

Žuti kartioni: Hakimi 90.+5 (PSG)

Bayern (4-2-3-1): Sommer - Stanišić, Upamecano, De Ligt, Davies - Kimmich, Goretzka - Musiala (od 82. Mane), Muller (od 86. Cancelo), Coman (od 86. Gnabry) - Choupo-Monting (od 68. Sane)

Paris Saint Germain (3-5-2): Donnarumma - Danilo, Marquinhos (od 36. Mukiele, od 46. Bitshiabu), Ramos - Hakimi, Veratti, Vitinha (od 81. Ekitike), Fabian Ruiz (od 76. Zaire Emery), Nuno Mendes (od 81.Bernat) - Mbappe, Messi



Tagovi

BayernPSGLiga prvakaLionel Messi

Ostale Vijesti