Tomo Ničota
Tomo Ničota

Na 112. rođendan kluba, Barišić otkrio kad kreće gradnja stadiona i pozvao Modrića da bira funkciju u Dinamu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.04.23. | 15:35

Velike najave u Maksimiru na imenovanju terena imenom Luke Modrića, predsjednik je njega i druge velike igrače pozvao da se vrate u Dinamo

Dinamo je u srijedu, dakle, 112. rođendan kluba, dan kad je 1911. osnovan Građanski, obilježio imenovanje terena broj 4 po Luki Modriću. Okupilo se šaroliko društvo, bivši Modrićevi suigrači i treneri. Društvo, koje je probudilo brdo uspomena i koje ne viđamo često na okupu. Nije tajna da su neki zadnjih godina bježali od Dinama, da ih se teško moglo privući u Maksimir, a sad ih je spojio Luka Modrić. U kombinaciji s tim tzv. novim vjetrovima koji pušu u Maksimiru. Jedan do tih je i Tomo Šokota, koji je postao stalni gost na Dinamovim utakmicama, otkad je Igor Bišćan preuzeo klupu od Ante Čačića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Idem na utakmice, nekako mi je bolja atmosfera", rekao je kratko Šokota, koji je privatno daleko od nogometa, posao ga je odveo na more, na brodove i ribe. Teren s Modrićevim imenom otvorio je predsjednik Mirko Barišić i tom prilikom ponovno najavio gradnju novog stadiona.

"Posebno sam sretan što ovom terenu dajemo ime naše ikone Luke Modrića. Dinamo je respektabilan klub,ne samo u okvirima Hrvatske već i u Europi i svijetu, jer je njegova nogometna Škola respektabilna i uspješna, to je škola koju je pohađao i Luka Modrić i mi smo na to jako ponosni. Krećemo u gradnju stadiona, u suradnji s državom i Gradom, ali ovaj i ostali tereni na kojima treniraju naši mlađi uzrasti ostat će na istom mjestu. Ti tereni su stvarnost koja će nas podsjećati da bez takvih igrača nema velikog kluba i oni će biti vodilja novim igračima i, uz novi stadion, jamstvo još boljeg i uspješnijeg Dinama.", kazao je u pozdravnom govoru Mirko Barišić, a onda kasnije i dodatno pojasnio priču oko stadiona.

"Gradnja stadiona kreće, tu nema dvojbi. Očekujemo da bi uskoro trebale biti poznati novi detalji, da ćemo već u svibnju ili najkasnije u lipnju izaći radna grupa informirati javnost o novim pojedinostima. Postoje neke administrativne prepreke, ali i one su riješene, treba ih samo pravno definirati. To je jedan dugotrajan proces, treba rušiti pa graditi, trajat će izgradnja tri do četiri godine, ali vjerujem da će se već polovicom ove godine to pokrenuti."

No, nije to sve, Barišić je pozvao i Modrića, ali i ostale velikane da se nakon karijere vrate u Maksimir.

"Nadam se da je ovo samo početak i dau budućnosti klub nastojati da velika igračka imena budu prisutna u djelovanju kluba. A trudit ćemo da nekim velikim igrački imenima, poput Luke Modrića, po završetku karijere ponudimo da se vrate u klub i biraju funkcije od nogometnog značaja. Ne samo Modrić, on je sad prvi na redu,već i drugi, jer to je garancija kvalitete i kontinuiteta kluba."



Tagovi

Mirko BarišićGNK DinamoLuka ModrićGrađanskiHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti