Mundo Deportivo: Messi i društvo žele proslavljenog Nizozemca na mjestu trenera

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 19.07.20. | 17:43

Barcelona bi uskoro mogla dati „pedalu“ Quiqueu Setienu, a ovaj proslavljeni bivši igrač Barce želja je svlačionice.

Kako prenosi Mundo Deportivo, inače dobro upoznat s kretanjima unutar Camp Noua, trener Quique Setien bi mogao uskoro postati bivši.

Vremešni strateg nikako nije uspio kliknuti s igračima Barcelone te je izvjesno kako će napustiti klub, a unutar svlačionice navodno je isplivao kandidat koji bi dobio svekoliku podršku samih igrača.

Spomenuti izvor tvrdi kako je riječ o Patricku Kluivertu, nekadašnjem golgeteru Ajaxa i Blaugrane koji je za vrijeme igranja u Kataloniji utrpao 122 gola u 256 utakmica. Proslavljena zvijezda Oranja bila je jedna od važnijih osoba u Van Gaalovom stožeru prilikom pohoda na svjetsku broncu u Brazilu 2014. godine gdje je bio zadužen za razradu ofenzivnog dijela taktike, a od prošlog ljeta u katalonskom ponosu obnaša dužnost direktora razvojne akademije.

Mundo Deportivo tvrdi kako bi 44-godišnji Nizozemac bio odlično prihvaćen od strane Messija i društva, njegov odnos sa „svetim kravama“, piše isti izvor, je na vrhunskoj razini te zna kako u momčad inkorporirat mlade talente poput Ansua Fatija. Uz to, govori nekoliko jezika – nizozemski, engleski, njemački, talijanski, portugalski i francuski – a to u klubu vide kao potencijalno sjajnu stvar kako bi oživio karijeru mladog Ousmanea Dembelea.

Koliko je doista izvjesno da Kluivert s minimalnim trenerskim iskustvom preuzme klupu Barcelone, teško je procijeniti.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Patrick Kluivert

Ostale Vijesti