REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Muke po Xaviju: Barcelona ima na raspolaganju samo 13 zdravih igrača i tri vratara

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.12.21. | 13:23

Blaugranu čekaju četiri utakmice početkom iduće godine, zaraza je buknula u najgorem mogućem trenutku.

I dok bi prošlih sezona gostovanje kod Mallorce bila samo još jedna uakmica u nizu za Barcelonu koju će gotovo sigurno dobiti, danas smo daleko od moćne Blaugrane koja je nekoć harala La Ligom. Xavi Hernandez je dolaskom na klupu krenuo u rekonstrukciju momčadi koja bi trebala zablistati tek iduće sezone, no i ove godine valja ostvariti određene rezultate kako bi se iduće sezone krenulo uz Ligu prvaka, što je za problematične financije na Nou Campu – nužnost.

Veliki plus je svakako dolazak Ferrana Torresa koji bi trebao biti čovjek koji će napraviti razliku u šesnaestercu i individualnom kvalitetom stvoriti šanse koje će potom i sam pretvoriti u pogodak.To je nešto što Barceloni fali, killer koji se zna tehnikom othrvati od čuvara i pucati s nekoliko različitih pozicija.

No, sve je to pod znakom upitnika i nesigurnosti ako nemaš koga poslati na teren. Torres je primjerice zdrav, no prema informacijama koje stižu iz Katalonije, u svlačionici Barcelone je buknula zaraza koronavirusom.

Upravo je stigla vijest kako su Dembele, Gavi i Umtiti dobili pozitivne nalaze i gotovo sigurno neće nastupati za četiri danaq na Mallorci u sklopu 19. kola La Lige. S njima trojicom van pogona, Xavi ima ravno trinaest igrača i tri golmana na raspolaganju za odigravanje susreta, što bi značilo da će moći napraviti maksimalno dvije zamjene, ako se ne odluči rotirati vratare na utakmici.

Popis zaraženih je pozamašan. Nedostupan je Alba, nema ni Baldea, a tu su još i Alves i Lenglet. Još ranije su pozitivne nalaze dobili Dest, Garcia, Pique, Araunjo i Mingues. Da stvari budu gore po Xavija, momčad u narednom periodu čekaju četiri utakmice, od kojih je najvažnija ona koja srećom po njih dolazi zadnja – Superkup okršaj s Real Madridom. Do tada bi se većina zaraženih trebalo vratiti na teren. Jedini je problem što im ni to možda neće pomoći da svladaju kudikamo bolju momčad Carla Ancelottija.



Tagovi

BarcelonaXavi HernandezGaviSamuel UmtitiOusmane Dembele

Ostale Vijesti