REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Može birati gdje želi: Veznjaka BVB-a koji za tri mjeseca postaje slobodan igrač želi 10 klubova!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 10:08

Njegov odlazak, baš kao i Bellinghamov, kojeg će biti gotovo pa nemoguće zadržati, će biti priličan udarac na klupske ambicije.

U Bundesligi je ove sezone jako zanimljivo. Kako na vrhu, tako i na dnu! Za ostanak u 'eliti' će se do kraja sezone boriti Schalke, Hoffenheim, Stuttgart, Hertha i Bochum, klubovi koji su sada u 'tri boda', dok bi se borba za naslov prvaka trebala odviti između Bayerna i Borussije Dortmund koji su nakon 23 utakmice bodovno poravnati na vrhu s 49 bodova,

Mnogi i dalje smatraju Bavarce glavnim favoritima, baš kao što se vjeruje da mogu otići do kraja i u Ligi prvaka. BVB je sada pak fokusirana samo na domaće prvenstvo (i Kup!), u nokaut fazi Lige prvaka zapeli su na prvoj prepreci (Chelsea), a iako u klubu to neće nitko javno istaknuti, jasno je kako vjeruju da mogu okončati dominaciju svojeg ponajvećeg rivala i naslov prvaka vratiti na Westfalen nakon 11 godina čekanja.

Prvo ime momčadi Edina Terzića je Jude Bellingham, sjajni engleski veznjak za kojim već neko vrijeme 'luduju' ponajveći klubovi svijeta. PSG, Real Madrid i Liverpool navode se kao tri 'najzainteresiranija', iako se u tu priču slobodno mogu ubaciti još i Chelsea i Manchester City koji bi ga također rado imali u svojim redovima. Ovog ljeta bi njegov transfer mogao porušiti mnoge rekorde, u BVB-u su svjesni da će ga teško zadržati, ali on nije jedini igrač koji bi se za koji mjesec mogao oprostiti od Westfalena.

Naime, ugovorna obveza ističe Marcu Reusu, Matsu Himmelsu, Felixu Passlacku, Raphaëlu Guerreiru te Mahmoudu Dahoudu, s tim da je potonji već obavijestio klupske čelnike kako novi ugovor neće potpisivati i kako će svoju sreću potražiti negdje drugdje. Ove sezone Dahoud se nije pretjerano naigrao, skupio je tek sedam nastupa u svim natjecanjima, s tim da je važno naglasiti da je skoro cijeli prvi dio sezone propustio zbog ozljede ramena. U međuvremenu, u momčadi su se nametnuli neki drugi igrači, a kako po povratku Terzić nije odmah na njega gledao kao startera, Nijemac sirijskog podrijetla je odlučio otići.

Njemački Sky piše kako će Dahoud ovog ljeta imati slatke brige. Naime, njega želi dovesti čak 10 klubova, a to su redom Arsenal, Leicester, Roma, Napoli, Milan, Sevilla, Fenerbahce, Galatasaray, Betis i Atletico Madrid. Zasad nije poznato koji je od navedenih klubova 'najzanimljiviji' 27-godišnjem veznjaku, ali jasno je kako mu ponuda neće nedostajati.

Povremeni njemački reprezentativac je u BVB stigao prije nešto manje od šest godina iz B. M'Gladbach. U žuto-crnom dresu dosad je skupio 138 utakmica, pet pogodaka i 16 asistencija te je osvojio dva trofeja (DFB kup, Njemački Superkup).



Tagovi

Borussia DortmundMahmoud DahoudLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti