Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Moubandjeov nesvakidašnji pogodak dovoljan za slavlje nad Goricom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 21:48

Prva ovosezonska pobjeda Dinama na domaćem travnjaku

U prvoj utakmici 4. kola 1. HNL, nogometaši Dinama na domaćem su terenu svladali ekipu Gorice rezultatom 1:0. Jedini pogodak na Maksimiru vidjeli smo u 36. minuti, kada Francois Moubandje gađao u šesnaesterac, a lopta se od Albija Doke spretno i po domaće sretno odbila u gol.

Modri su od početka susreta krenuli u presing. Prvi ozbiljniji pokušaj zbio se u 7. minuti. Lovro Majer pokušao se probiti do kaznenog prostora gostiju, lopta se odbila do Duje Čopa, ali nekadašnji hrvatski reprezentativac i novi-stari član zagrebačke svlačionice puca visoko iznad vrata. U 12. minuti Dinamo ima prvi korner, Marko Bulat nakon kombinacije s Majerom udarcem pokušava ugroziti Ivana Banića, no lopta završava u vanjskom dijelu mreže.

Kristijan Lovrić našao se u prilici i zaprijetio u 22. Dominik Livaković, međutim, nije u problemima, lako je to obranio. Zatim, šest minuta kasnije, Kristijan Jakić šalje preciznu dugu loptu za hitrog Lirima Kastratija, ali Banić je do nje stigao prije Kosovara i tako otklonio opasnost. Domaći mijenjaju već u 32., kada umjesto ozlijeđenog Bulata u igru ulazi Amer Gojak.

Gosti pokušavaju dvije minute kasnije. Lopta Doke u šesnaesterac Dinama bila je opasna, samo ju nitko od njegovih suigrača nije dočekao. I onda – spretan, vrhunski pogodak Zagrepčana. U 36. minuti Moubandje dobiva visoko na lijevoj strani u polovici Gorice, pokušava ubaciti, na loptu uklizava Doka, a ona se nevjerojatno odbija u gol Bikova. Dinamo je u prednosti.

Krenuo je Dinamo, već u 39. aktivirao se Luka Menalo. Banić ovog puta brani, rezultat se ne mijenja. Goričani su mogli zaprijetiti Dinamu u 45., ali Younes Delfi previše se poigravao s loptom i na kraju bez nje ostao. To je bilo to od uzbuđenja u prvom dijelu susreta.

Krunoslav Rendulić u drugo poluvrijeme kreće s izmjenom, Delfija je zamijenio Josip Mitrović. Početak je bio relativno miran, jer smo prvi udarac vidjeli tek u 58. minuti. Lovrić je okušao udarac, lopta se odbila od živog zida i Gorica je dobila korner. Na suprotnoj strani terena, slobodan udarac ima Majer. Veznjak je, za razliku od Lovrića, uspio prebaciti zid, ali Banić to brani.

Sjajan pokušaj bilježi Dinamo u 65. minuti. Glavna opasnost po gol Gorice ponovno je Majer, koji je ovog puta gađao silovito i u okvir. Banić je, ipak, još jednom otklonio opasnost, nije zaustavio loptu, ali odbio ju je u korner.

Dvostruka izmjena idući je potez Damira Krznara. U 65. minuti umjesto Čopa i Menala u igru su ušli Bruno Petković i Dario Špikić. Mijenjaju i gosti, Juricu Pršira zamijenio je Niko Janković, a pet minuta kasnije umjesto Cheicka Keite na teren stupa Matija Dvorneković.

Kakva prilika onda za Goricu u 74. minuti. Lovrić ne kalkulira, iz slobodnog udarca s lijeve strane izravno tuče po Dinamovom golu, a Livaković silovit pokušaj nogom izbija van opasne zone. Gosti koriste i posljednju izmjenu, Doku je u 78. zamijenio Martin Šroler.

Brzi vlak Kastrati opasan je u 85. minuti. Sam se izašao pred gostujućeg čuvara mreže i pucao, no Banić se obranom još jednom pobrinuo ga Modri ne udvostruče svoje vodstvo. U istoj minuti nova izmjena, umjesto Jakića ulazi Bartol Franjić. Dinamo je do kraja susreta zadržao prednost i tako upisao sva tri boda na domaćem terenu.

Svoju sljedeću utakmicu Dinamo igra 17. kolovoza u Moldaviji protiv Sheriffa (21:00), dok će Gorica 21. kolovoza na gostovanje kod Slaven Belupa (18:55).


Ostali susreti 4. kola 1.HNL:

Lokomotiva – Istra 1961

Hajduk – Slaven Belupo

Šibenik – Hrvatski dragovoljac

Osijek - Rijeka



Tagovi

Dinamo ZagrebHNK GoricaPrva HNL

Ostale Vijesti