Igor Šoban/PIXSELL
Igor Šoban/PIXSELL

Mario Gavranović EKSKLUZIVNO za Germanijak: "U Dinamu nije bilo kako sam očekivao pa sam se odlučio za promjenu"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 14:46

Donedavni napadač Dinama u ekskluzivnom razgovoru za Germanijak otkriva kako je došlo do neočekivanog transfera u Kayserispor

Nije bilo u planu da Mario Gavranović ode iz Dinama. Poznavajući ga, nakon što se prošle godine vratio nakon jednomjesečne pauze, sigurno je bio uvjeren kako će i završiti aktivnu karijeru u Maksimiru. I on sigurno ne bi imao ništa protiv jer nikada nije krio da Dinamo ima poseban status u njegovim emocijama.

I kada je kao golgeter Rijeke ugradio u povijesni naslov 11 golova, nikada nije krio svoju pripadnost “modrima”. Kada je s tadašnjim suigračima slavio naslov, Gavro nije bio među onima koji su pokazivali malograđanštinu derajući se u mikrofon pjesme pune mržnje prema Dinamu.

A kada je potpisao za taj Dinamo, pa ga Mišković nije htio pustiti šest mjeseci u Maksimir, proživljavao je teške trenutke na Rujevici o kojima nikada nije rekao niti slovo. Priča ide kako su neki su glumili mangupe u svlačionici pa pubertetskim forama koje su samo njima bile smiješne i zabavne zagorčavale suigraču posljednje mjesece zajedničkog suživota na Rujevici. I bilo je to sve dok Matjaž Kek nije saznao za to pa ih postrojio i pokazao kako se treba odnositi prema suigraču i što će im se dogoditi ako ne bude tako...

A nakon što je u dresu Dinama stigao prvi puta na Rujevicu, Gavro je nakon utakmice otišao u svlačionicu domaćina, čestitao im na pobjedi i pokazao o kakvom je gospodinu riječ.

Za Dinamo je odigrao 132 utakmice i zabio je 48 golova. Dovoljno da uđe u neke buduće almanahe Miroslava Tomaševića, najpedantnijeg kroničara “modrih”. Bilo bi ih još da u srijedu nije otišao u Kayserispor.

“Iskreno, imao sam dobru sezonu iza sebe u klubu, potom solidan nastup na Euru. Vratio sam se pun optimizma u Dinamo, praktički s par dana odmora. Pucao sam od samopouzdanja. Međutim, kada sam osjetio da nije krenulo kako sam očekivao, nazvao sam agenta i rekao da pogleda nude li se neke druge opcije”, iskreno će Gavranović u ekskluzivnom razgovoru za Germanijak.

Opcija je naravno bilo. Osim što ima besprijekoran igrački CV, upravo ga je Euro gurnuo pred svijetla reflektora. Turci su se javili, ponudili više nego konkretne uvjete i Gavranović je kimnuo glavom.

“Odlučio sam da je najbolje promijeniti destinaciju, a Kayserispor je bio najkonkretniji. Zadovoljan sam uvjetima koje su mi ponudili, dogovorili su se Dinamom i sve se brzo rasplelo. Jako sam zadovoljan što se nije odugovlačilo i veselim se novim izazovima koji me čekaju u Turskoj s jedne strane, dok sa s druge strane teška srca napustio Zagreb i Dinamo. No, moram misliti na obitelj koja mi je najvažnija. Na karijeru koja neće trajati vječno. Na kraju, smatram kako je to bila dobra odluka”, iskreno će Gavranović koji je dočekan poput velike zvijezde kada se u srijedu navečer pojavio u Kayseriju.

“Imao sam stresan dan, nisam se stigao niti oprostiti sa svima. Odmah po dolasku iz Varšave sam skupio stvari i već me čekao privatni avion koji su poslali po mene. Otišao sam u Kayseri, odradio sve formalnosti i tada su me predstavili javnosti. Znao sam da me čekaju, Ali opet sam se iznenadio kada sam vidio tu gomilu ljudi i osjetio njihovo zadovoljstvo što sam izabrao njihov klub. To me ujedno obvezuje da vratim povjerenje”, jasan je Gavranović.

Prvi dojmovi iz Kayserija, grada od oko milijun stanovnika i prijestolnice pokrajine Kapadocije su sjajni.

“Puno bolji nego sam očekivao. No, sportski centar je posebna priča. Uvjeti su sjajni i vidi se puno ulaganja. Grad je isto tako ljepši nego što sam očekivao ali dajte mi još malo vremena da se snađem pa ću vam moći konkretnije reći. Ponavljam, ovo što sam vidio je bolje od očekivanog”.

Mario Gavranović neko će vrijeme živjeti u hotelu, nakon toga kreće potraga za stanom a supruga Anita s kćeri bi se trebala priključiti u rujnu nakon pauze zbog obaveza u reprezentaciji.


Tagovi

Mario GavranovićDinamo ZagrebKayserisporintervjuintervju tjednaGermanijak doznajeGermanijak transferi

Ostale Vijesti