Sanjin Strukic / Pixsell
Sanjin Strukic / Pixsell

Moniz svega mjesec i pol dana nakon otkaza u Slaven Belupu postao šef škole u lideru Švicarske

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 09:26

Njegove metode rada nisu naišle na plodno tlo u Koprivnici, a sad će karijeru nastaviti u gradu koji je 2006. godine izabran za mjesto s najboljom kvalitetom života na svijetu

U Zürichu je ovih dana prilično 'živo'. Klub je prvo produljio ugovor s Nikolom Katićem, da bi se onda na službenim stranicama pohvalio kako je doveo i novog šefa škole nogometa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je posljednji posao imao kao trener prve momčadi, Nizozemac Ricardo Moniz prihvatio je poziv trenutnog lidera Prve švicarske nogometne lige te će ubuduće biti šef škole nogometa, ali i šef svih trenera u klubu.

Moniz je posljednji angažman imao u Slaven Belupu, a nešto slično što će sada raditi u Zürichu je nekoć radio u Red Bull Salzburgu gdje je promijenio nekoliko različitih funkcija.

Zanimljivo je kako mu je jedan od prvih poslova u trenerskoj karijeri bio na klupi Grasshoppera gdje je prvo dvije godine radio kao trener u akademiji, da bi onda postao tehnički trener. Istu ulogu obnašao je i u Tottenhamu, a dok se 'učio' poslu, nadređeni su mu bili Martin Jol, Juande Ramos te Bruno Labbadia.

U trenerskoj karijeri osvojio je tri trofeja – prvo duplu krunu s Red Bull Salzburgom (11./12.), a sezonu kasnije i Mađarski nogometni kup s Ferencvarosom.

Podsjetimo, na klupi koprivničkog kluba zadržao se tek sedam utakmica. Upisao je jednu pobjedu, tri remija i tri poraza, a presudio mu je minimalni domaći poraz od Lokomotive. Nakon Moniza, na klupu Slavena vratio se Roy Ferenčina koji je u prvih pet utakmica na klupi Farmaceuta ostvario tri pobjede i dva poraza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ricardo MonizZurich

Ostale Vijesti