REUTERS/Arnd Wiegmann
REUTERS/Arnd Wiegmann

Bivši stoper Hajduka igra nogomet života, za sjajne izvedbe nagrađen novim trogodišnjim ugovorom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 08:59

Sve utakmice ove sezone odigrao je od prve do posljednje minute, a njegova je momčad lider Super league s upisanih šest pobjeda i četiri remija u 10 utakmica.

Kod Züricha nema između, ili su najbolji ili su najgori! A ove sezone su očito odlučili biti najbolji. Naime, nakon 10 kola nalaze se na vrhu Prve švicarske nogometne lige (Super league) s ostvarenih šest pobjeda i četiri remija, a velike zasluge za takva ostvarenja idu i Nikoli Katiću.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nekadašnji stoper Slaven Belupa i Hajduka u Zürichu igra svoju drugu sezonu. U Švicarsku je stigao iz škotskog Rangersa, s tim da je prije dolaska u Zürich bio na posudbi u Splitu. Katić se još prošle sezone prometnuo u prvotimca švicarskog kluba, da bi sada postao kamen temeljac njihove obrane.

Inače, Zürich je u sezoni 21./22. bio prvak Švicarske, za njih je tada igrao i Ante Ćorić, ali su zato godinu kasnije (odnosno prošle sezone) bili tek osmi te su sezonu okončali s nevjerojatnih 30 bodova manje od Young Boysa. U svega par mjeseci smijenili su dva trenera (André Breitenreiter, Franco Foda), da bi onda priliku dobio Bo Henriksen koji je prethodnih godina sjajne rezultate ostvario na klupama Midtjyllanda, AC Horsensa (njegova 'jedinica' bio je Matej Delač) te Brönshöj BK-a.

Pod vodstvom 52-godišnjeg Danca Katić danas igra nogomet života, a njegove sjajne izvedbe nikome nisu prošle ispod radara. Ove sezone je njegova je minutaža maksimalna, odigrao je sve utakmice od prve do posljednje minute, a Zürich i dalje ne zna za poraz. Radi svega navedenog, Katić je sa švicarskim velikanom potpisao novi trogodišnji ugovor.

„Jako sam sretan što smo pronašli zajednički jezik i što sam potpisao novi ugovor. Sportski direktor Miloš Malenović i Bo Henriksen su mi djelima pokazali kako imaju velike planove s ovo momčadi. Navijači me na dnevnoj bazi inspiriraju i oduševljavaju pa tako uopće nije nikakvo pitanje jesam li htio ostati dio ove momčadi“, kratko je poručio 27-godišnji stoper rodom iz Ljubuškog koji je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju upisao jedan nastup (prijateljska utakmica protiv Meksika, svibanj 2017.). (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nikola KatićZurichŠvicarskašvicarska nogometna liga

Ostale Vijesti