Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Moglo bi bit, da je lakše umrit… Sancho se odbio ispričati Ten Hagu, do daljnjeg ne konkurira za prvu momčad

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 09:01

Bruno i Marcus su opet ostali sami...

Kad je prije dvije godine za 85 milijuna eura stigao iz BVB-a u Manchester United, na prste jedne ruke mogu se nabrojati nogometni stručnjaci koji javno nisu bili spremni iskazati svoje oduševljenje tim potezom. Svi su uskočili u vlak, Sancha se hvalilo na sva zvona, dok se za United počelo govoriti kako napokon zna što treba kupiti. Sve je, dakle, u tim trenucima izgledalo jako dobro.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, kad se odvrti film dvije godine unaprijed, gledamo nešto što je malotko mogao pretpostaviti. Jadon Sancho ne samo da nije standardan igrač Crvenih vragova na svojoj poziciji, već će sada do daljnjeg trenirati po posebnom programu, odvojen od prve momčadi.

Iz kluba su se na tu temu oglasili priopćenjem u kojem, između ostalog, stoji da je Sancho prekršio disciplinski pravilnik kluba te da zato nije dio prve momčadi, ali kad mu je ponuđeno da se vrati ‘među velike dečke’, on je tu mogućnost odbio. Razlog? Morao se isrpičati Eriku ten Hagu. Naoko djeluje kao nešto banalno, ali budući da Sancho u svojim postupcima, riječima i zalaganju na treninzima nije vidio ništa sporno, on smatra da isprika nije potrebna, odnosno ako ju ne netko zaslužio, onda je to on!

Zanimljiva je situacija, praktički ni iz čega, tako nastala u Unitedu. Antony je zbog ‘izvanškolskih aktivnosti’ također do daljnjeg suspendiran, s Masonom Greenwoodom je nedavno raskinut ugovor, ovoljetno pojačanje Mason Mount je ‘out’ najmanje još dva mjeseca, dok je datum povratka Dialloa i dalje nepoznat.

Nakon prva četiri kola, Crveni vragovi upisali su dvije pobjede i dva poraza. I to od dva direktna konkurenta u borbi za vrh Premier lige, Tottenhama i Arsenala. Ove subote u goste im stiže goropadni Brighton, a raspoloženje kod Crvenih vragova i Galebova je dijametralno suprotno. Iako je sezona još uvijek mlada, izgleda kako ni ove sezone od Uniteda neće biti ništa… Barem što se tiče ‘borbe’ za naslov prvaka. (G)



Tagovi

Jadon SanchoManchester UnitedErik ten Hag

Ostale Vijesti