Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Modrić: Teren je jedino mjerilo; Dalić: Sastav? Vidjet ćete sutra (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 17:22

Vatreni su spremni za početak Eura.

Na konferenciju za medije manje od 24 sata prije početka utakmice Engleska – Hrvatska na Wembleyu (13. lipnja, 15 sati) Hrvatski nogometni savez poslao je “tešku artiljeriju” – kapetana Luku Modrića i izbornika Zlatka Dalića.

Prvi je na red došao Modrić.

Ja se osjećam jako dobro, a ne treba naglašavati koja je čast i obaveza igrati za Hrvatsku, očekivanja su velika, ovo je veliko natjecanje, ali i mi sami od sebe očekujemo puno i ja se nadam da ćemo pokazati naše pravo lice”, rekao je hrvatski kapetan.

Novinarska pitanja dotaknula su se i “tradicionalne” engleske arogancije pred početak Eura.

"Ta se arogancija nije se toliko odnosila na igrače i ekipu Engleske, nego više na medije. Zadnjih dana nisam više čitao njihove novine, i ne bavim se time. Fokusiran sam na utakmicu, a ne na ono što se događa sa strane. Teren je jedino mjerilo. Vidjet ćemo sutra tko je bolji i tko će izaći kao pobjednik iz te utakmice".

U nastavku se novinarima obratio Zlatko Dalić.

"Mi smo svjesni da igramo veliku utakmicu protiv velike ekipe i opasnost će biti sa svih strana. Da budemo kompaktni, borbeni, naravno da se nećemo doći samo braniti, želimo dobar start i samopouzdanje za nastavak natjecanja, ali zaista očekujem jednu tešku utakmicu, koja će se lomiti u detaljima. Mi želimo kroz posjed lopte stvarati prilike i to iskoristiti, ali ponavljam, bit će jako teško i toga smo svjesni".

Navijači, mediji i analitičari s nestrpljenjem iščekuju sutrašnji sastav.

“Imamo kvalitetnu ekipu, i dosta dobrih igrača. Za sutra smo odabrali najbolje što imamo - za okršaj protiv Engleza. Imamo ekipu koja će biti moćna potentna i agresivna. Znam da se kalkulira s imenima, a vidjet ćete sutra. Želim da budemo borbeni i kompaktni. Sutra će zaigrati najbolji igrači koje Hrvatska ima”.

Hoće li Southgate zaigrati s četvoricom u liniji ili prvi put s trojicom?

“Oni su zadnjih godinu dana igrali sa četvoricom u zadnjoj liniji. Ali znamo sve, tko god da zaigra, pravi je igra. Mislim da puno priče oko toga trojica ili četvorica ne stoje i ne želim o tome. Mi želimo odgovorit kvalitetno na njihovu agresiju i pokazati što možemo i znamo. Vjerujem da će Foden biti u udarnih 11”.



Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaLuka ModrićZlatko DalićEUROEuro 2020Euro 2021europsko prvenstvo u nogometuEuropsko prvenstvo u nogometu 2020

Ostale Vijesti