Miroslav Lelas
Miroslav Lelas

Modrić: "Ne mogu reći kada ću se oprostiti, ima još bitnijih stvari prije toga"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.09.22. | 17:35

"Liga nacija nije za nas uvijek išla u dobrom smjeru, ali smo se vratili u normalu i pokazali da smo dobra ekipa"

Ususret sutrašnjoj utakmici na Maksimiru u kojoj će Hrvatska ugostiti Dansku u sklopu Lige nacija, pred novinare je stao kapetan reprezentacije Luka Modrić. I sam je sudjelovaon u pobjedi Hrvatske protiv Danse u Parkenu.

"Mislim da je drugo poluvrijeme pokazatelj kako trebamo igrati protiv Danske, nadam se da možemo ponoviti takvu utakmicu, znamo da nas čeka teška utakmica protiv odlične ekipe. To drugo poluvrijeme nam treba biti putokaz ako želimo doći do pobjede", započeo je kapetan.

"Liga nacija nije za nas uvijek išla u dobrom smjeru, ali smo se vratili u normalu i pokazali da smo dobra ekipa. Početak protiv Austrije posebno nije bio dobar, ali sada imamo priliku kvalificirati se u Final Four. Neće sada biti lako jer igramo protiv jedne od najboljih europskih reprezentacija posljednjih godina. Napokon igramo u Zagrebu nakon dugo vremena, očekujemo dobar ambijent i dobar rezultat."

Nema ozljeda, kakva je atmosfera?

"Što je najbitnije svi smo zdravi, nema većih problema, lijepo se opet okupiti nakon Francuske. Atmosfera je dobra kao i uvijek, mislim da smo dobro trenirali, nema puno vremena, ne može se sve napraviti, ali znamo svi što nam je raditi, dobro se poznajemo, još danas imamo trening da se posve pripremimo za sutra."

"Svi moramo puhati u isti smjer kako bismo uspjeli. Uječu i rezultati na sve, drago mi je da nema nezadovoljnih."

Ostanak do Eura 2024.?

"Nisam donio nikakvu definitivnu odluku, ima trenutno puno bitnijih stvari, ove dvije utakmice, pa SP, a onda ću shodno tome donijeti odluku sa svojim najbližim ljudima, izbornikom, Savezom, ali ne razmišljam još toliko daleko..."

"Danska je odlična ekipa, mislim da je njihova najveća snaga grupa, zajedništvo. Imaju dosta dobrih pojedinaca."

Pobjeda nad Francuskom?

"Drago mi je da smo riješili tu neugodnu tradiciju, iako smo i prije bili blizu, ali uvijek su nijanse išle na njihovu stranu. Tako da je sigurno lijepo da smo to uspjeli riješiti."

Danska dolazi s ozljedama...

"Mislim da to nema puno veze, neće zbog toga biti lakša utakmica, oni su i dalje dobra ekipa, mislim da moramo biti na pravom nivou."

Gvardiol?

"Vidim ga super, samo treba tako nastaviti, a onda ćemo vidjeti koliko će zaraditi..."

Liga nacija, skupina A1

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 20.45

Francuska – Austrija 20.45

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45


 *Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Reprezentativni nogometLiga nacijaLuka ModrićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti