Modrić i Ramos u lutriji penala srušili Atletico i uzeli Superkup (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.01.20. | 22:54

Vrlo neizvjestan i atraktivan dvoboj pun naboja otišao na stranu Kraljevskog kluba.

Real Madrid osvojio je novo izdanje španjolskog Superkupa. Nako što su u polufinalu pobijedili Valenciju i Barcelonu, Los Blancosi i njihov gradski rival Atletico susreli su se u saudijskom Jeddahu i ukrstili snage kako bi uzeli prvi domaći trofej ove sezone.

Nakon vrlo žustrih i borbenih 120 minuta - regularnog dijela i dva produžetka – momčad Zinedinea Zidane je slavila nakon izvođenja lutrije jedanesteraca u kojoj je bio precizan i hrvatski kapetan Luka Modrić.

Gledali smo vrlo izjednačenu utakmicu između gradskih rivala, a nakon početnih ispitivanja snaga, prvi su zaprijetili Rojiblancosi preko Joaa Felixa i Alvara Morate koji je pokušao iznuditi jedanaesterac, ali sudac se nije oglasio. Malo kasnije ponovno je u glavnoj ulozi španjolski golgeter, ali njegov udarac s vrha šesnaesterca, kao i onaj Felixa ranije, odlazi pored stative.

Prvu ozbiljniju priliku Real je imao tek u posljednjoj minuti prvog dijela kada je Casemiro glavom pucao nakon Kroosovog kornera, ali otišlo je iznad grede. Kakva je to bila utakmica za napadače najbolje govori podatak da je Luka Jović imao samo deset dodira s loptom u prvom poluvremenu.

 

 

Drugo poluvrijeme je bilo puno sadržajnije. Upravo je Srbin imao prvu priliku, ali njegov udarac otišao je par centimetara pored stative, a uvjerljivo najbolju priliku na utakmici promašio je Federico Valverde koji je ostao sam kao duh na petercu, ali je potpuno upropastio šansu jer je glavom pogodio svoje koljeno te je lopta otišla u gol-aut.

 

 

Nastavila se voditi bitka na travnjaku u Jeddahu, a do nove prilike čekali smo sve do 80. minute kada je Morata snažno opalio, ali je vrlo dobri Thibaut Courtois skinuo njegov pokušaj. Odlično su bili raspoloženi i Jan Oblak i Courtois večeras, a s obzirom da nije bilo golova u regularnom dijelu utakmice, krenuli smo u produžetke.

Treba spomenuti prije da su Los Blancosi lako mogli doći do pobjede u sudačkoj nadoknadi kada je Rodrygo pucao nakon odbijanca po sredini gola, ali fantastičnom reakcijom Slovenac otklanja opasnost.

Golmani su u produžecima potpuno preuzeli glavne uloge, s jedne strane su prijetili Vitolo i Correa, a s druge Rodrygo, međutim golmani su bili nesavladivi iz igre.

Mogao je Kraljevski klub kapitulirati pred sam kraj drugog produžetka, obrana je napravila veliku grešku, a Morata je krenuo sam na golmana. Tada se 'ukazao' Fede Valverde koji je s obje noge srušio Španjolca i potpuno zasluženo zaradio izravni crveni karton. Nastala je manja gužva potom u kojoj je glavnu riječ, kao i protiv Barcelone, Stefan Savić koji je požutio skupa s Danijem Carvajalom.

Treba nadodati kako je upravo mladi Valverde dobio službenu nagradu za igrača utakmice.

 

 

Nije bilo golova u 120 minuta te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Loše je počelo za Colchonerose jer je Saul pogodio stativu, a Thomasu je obranio Courtois. S druge strane Carvajal je zabio za Los Blancose, Rodrygo je pogodio rašlje, dok je Luka Modrić mirno prevario Oblaka i donio veliku prednost Realu. Trippier je jedini bio precizan kod Atletica, ali pobjedu Zidaneovoj momčadi donosi Sergio Ramos.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Luka ModrićFederico ValverdeZinedine ZidaneSergio RamosDaniel CarvajalRodrygoDiego SimeoneSaul NiguezŠpanjolski Superkup

Ostale Vijesti