Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Mnogi su veznjaka Hajduka otpisivali, a on je riješio dvije utakmice u nizu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 09:09

Bijeli su dobili Puljane te stvorili pritisak Rijeci i Dinamu

Hajduk je napravio što je morao, pobijedio Istru 1961 1-0, no nije briljirao igrom, jer čvrsti gosti Bijelima nisu dopustili veliki broj prilika.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, pamte se bodovi, dojam će se brzo zaboraviti, međutim, ono što je potrebno Hajduku jest bolja igra protiv 'malih' koji dolaze 'nabrijani'. Ante Erceg je bio stalna prijetnja, a Paolo Tramezzani složio dobru taktikuprotiv nekadašnjeg kluba.

Ali, trener Splićana Mislav Karoglan povukao je na odmoru potez koji je pokazao ključnim, nedovoljno zaliječenog Josipa Brekala zamijenio je Leonom Dajakuom koji je asistirao za pogodak Filipa Krovinovića.

Krovinović je zabio drugu utakmicu u nizu i od igrača kojeg je trebao zamijeniti Anthony Kalik, jer bio je blizu ispadanja iz prvih 11 pretvorio se u junaka i nezamjenjivog igrača. Protiv Varaždina u Kupu je sjajnim slobodnim udarcem zabio za dva razlike, a sada dao pogodak vrijedan tri boda.

To je ono što mu je trebalo za samopouzdanje, da ga više ne osporavaju i da napokon počne zabijati. Tri gola dao je Krovinović u prvenstvu, još jedan u Kupu, a Karoglan se nada da bi mogao nastaviti niz, jer dobro se ubacuje iz drugog plana, prati akcije suigrača, a protiv Puljana je rutinirano pogodio i dobio veliki pljesak kada je izlazio iz igre.

Pohvale idu i Dajakuu za sjajnu asistenciju, donio je energiju svojim ulaskom, jer falilo je toga Spliićanima u ravnopravnom prvom poluvremenu.

Ono što je posebno za naglasiti jest prisustvo Ivana Perišića na klupi što je znak da se njegov povratak na teren očekuje planirano za početak travnja, a poznavajući njega, nije isključeno da nastupi u Derbiju s Dinamom koncem ožujka. Veliko bi to bilo pojačanje, pogotovo kada je Hajduk u posljednje vrijeme ušao u probleme s ozljedama. Operiran je Mihael Žaper, od ranije nema Darija Melnjaka, Francisca Ferra, sa Zvonimirom Šarlijom se nije htjelo riskirati, a sada se još ozlijedio Filip Uremović, čeka se snimka ultrazvuka, da se vidi radi li se o ozbiljnijoj ozljedi.

Raduje i povratak mladog Dominika Prpića koji je uskočio umjesto njega u igru te s Josipom Elezom činio stoperski par.

Uglavnom, Hajduk je učinio potrebno, napravio pritisak na Rijeku i Dinamo te se sad okreće Gorici, gostovanju na kojemu je ove jeseni u završnici od već upisane pobjede pretrpio poraz te je dužnik. Pogotovo ukoliko želi dobiti sve do stanke, što uključuje i Lokomotivu na Poljudu za dva tjedna.



Tagovi

HajdukIstra 1961Filip KrovinovićMislav KaroglanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti