Mladi dinamovac uzeo naslov u Skandinaviji i sad se vraća u HNL

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 20.10.19. | 08:39

Tako se to radi…

Posljednje kolo finskog prvenstva donijelo je i konačnu borbu za titulu budući da su u njemu snage odmjerili KuPS i Inter Turku, dvije vodeće momčadi u finskom prvenstvu. Iako bi pobjedom Inter osvojio prvenstvo, na veliku radost mladog reprezentativca Hrvatske to se nije dogodilo te je njegov KuPS u konačnici slavio rezultatom 2:0.

Soldo je za finsku momčad odigrao 25 utakmica u svim natjecanjima te je ostavio odličan dojam u svojem novom klubu. Iako bi ga u KuPS više od ičega voljeli zadržati još jednu sezonu, Soldo bi se ovih dana trebao vratiti u Zagreb te se priključiti treninzima zagrebačkog kluba. Ipak, ne bi nas iznenadilo da Dinamo samo „proslijedi“ ovog braniča na novu posudbu ove zime budući da na toj poziciji imaju već sada četiri veoma dobra igrača, a potpuno je jasno kako mladi igrač najviše napreduje igrajući, a ne sjedeći na klupi.

Dodajemo kako je ovo bio prvi naslov za KuPS nakon davne 1976. godine pa je tako njegov uspjeh još izraženiji.

Soldo je nastupao za sve mlađe uzraste reprezentacije Hrvatske, a za U-21 repku do sada ima zabilježena četiri nastupa i dva pogotka. Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznos 250 tisuća eura, a sa Modrima ima važeći ugovor do ljeta 2022. godine.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Vinko SoldoKuPSfinska nogometna reprezentacijaFinska liga

Ostale Vijesti