REUTERS/Nacho Doce
REUTERS/Nacho Doce

Mir, mir, mir, nitko nije kriv: Laporta optužio bivšu upravu za katastrofalno stanje u Barci

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 16:47

Milijarda gore, milijarda dolje....

Nakon Lea Messija koji je u suzama napustio press konferenciju na Camp Nou samo kako bi dva dana postao igrač PSG-a, pred novinare je danas opet stao predsjednik Barcelone Joan Laporta. Takvo što je nužno, zadnjih tjedana kolaju razno-razne informacije o stvarnom stanju u klubu, dugovima, ali i razlozima zašto Messi ne može ili pak ne želi ostati.

Dio nepoznanica je već ranije pojašnjen. Messi je pristao na 50% smanjenje primanja, što je maksimum. Novi ugovor Lea Messija smije biti najviše smanjen za 50%, a ta brojka je u slučaju ugovora Lea Messija, i dalje golema.

S druge strane, ono što se i dalje ne zna je koliko je točno dužna Barcelona, kome, i tko je te dugove uopće “napucao”. Laporta smatra da nije kriv, pa je prirodno i sazvao press kako bi se opravdao medijima, a onda posljedično i navijačima Blaugrane.

Za početak – brojke. Barcelona je dužna milijardu i 350 milijuna eura. Prema Laportinim riječima, glavni i odgovorni za takav minus je bivši predsjednik Bartomeu. Struktura duga je sljedeća: Malo manje od pola duga otpada na obveze prema bankama, a skoro 400 milijuna eura duga klub ima vratiti svojim igračima. Zadnja velika stavka je nevjerojatnih 90 milijuna eura koje klub mora potrošiti na tekuće sudske sporove.

(1.75) VILLAREAL (3.08) GRANADA (6.05)

Laporta je u svom obraćanju pojasnio kako je dolaskom na ćelo Barcelone krenuo u projekt sanacije s novim kreditom, no ono bitnije za dugoročnu stabilnost je izmijeniti konstrukciju ugovora. Kaže kako se do sad krivo postupalo, gotovo obrnuto.

“Postojala je i vrlo loša politika o plaćama igrača jer su mladi imali kratke ugovore, a veterani dugogodišnje. A problema je bilo i sa stadionom Camp Nou” žali se Laporta.

Sanacija stadiona je priča za sebe. Što se tiče financijskog rasula, Laporta je optimističan. Ukoliko se riješe svi aktivni problem smanjivanjem primanja igračima (kako je to učinio neki dan Pique), klub bi se mogao izvući iz krize kroz 18 mjeseci. Igrački, Blaugrana je otvorila sezonu pobjedom, a novi izazovi su iza ugla. Koeman i društvo za vikend putuju na San Mames, a tamo ih čeka uvijek nabrijani Athletic Bilbao

(4.10) ATHELTIC BILBAO(3.50) BARCELONA (1.90)




Tagovi

BarcelonaJoan Laporta

Ostale Vijesti