REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Milijunaši iz Dortmunda traže previše: Liverpool odustaje od Bellinghama, ali ima nove mete

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.04.23. | 16:56

Na Anfieldu slijedi prometno ljeto.

Jedan od najtraženijih, ali i najskupljih igrača u nadolazećem prijelaznom roku bit će Jude Bellingham. Mladi Englez u lipnju će napuniti tek 20 godina, no imponira načinom na koji dirigira igrom Borussije Dortmund, ali i reprezentacije. U dresu Gordog Albiona bio je najistaknutiji član Southgateovih trupa, što mu je dodatno podiglo cijenu.

Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 120 milijuna eura, no prema signalima iz Njemačke, klub će vjerojatno tražiti još veći iznos. Guardian piše da će popularni Milijunaši iz Dortmunda opravdati nadimak i tražiti čak 135 milijuna funti plus bonuse. Hoće li doista to biti cijena koja će ih zadovoljiti ili tek ciljano podizanje cijene za pregovore, pokazat će ljetni mjeseci. No, prema izvorima iz engleskih medija, ove priče su bile dovoljne da se iz utrka povuče Liverpool jer bi cijena potpisa s engleskim reprezentativcem ograničila planirani remont momčadi Jürgena Kloppa.

Iako Redsima nasušno treba potpuna rekonstrukcija veznog reda i Bellingham im je godinu dana bio vodeća meta za transfer, ukupna cijena potpisa 19-godišnjeg veznjaka, zajedno s mogućnošću da Borussia Dortmund odbije prodaju, plus broj preostalih pozicija u sastavu koje treba riješiti na kraju razočaravajuće sezone, doveli su do povlačenja kluba iz utrke. Da će Liverpool biti iznimno aktivan na tržištu tijekom ljeta, već je najavio Jurgen Klopp, govoreći o potrebi za „velikim ljetom“ Krajem sezona istječu ugovori Jamesu Milneru, Alexu Oxlade-Chamberlainu i Nabyju Keiti, a kao njihove potencijalne zamjene navode se Mason Mount, Moises Caicedo, Matheus Nunes, Ryan Gravenberch i naš Luka Sučić.

Hrvatski veznjak svakako bi bio najjeftinije rješenje i odličan zalog za budućnost, no tek treba vidjeti s kolikim će budžetom za pojačanja Liverpool raspolagati. Ako ne izbore nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, a sve je izglednije da neće, klupska blagajna pretrpit će ozbiljan udarac. U tom slučaju, potpiis Bellinghama teško da je ostvariv, stoga ne čudi odustajanje od njegovog dovođejna. Kako navode engleski mediji, listu preostalih interesenata za kupovinu mlade engleske zvijezde predvode Real Madrid, Manchester City, Paris Saint-Germain i Chelsea. (I.M.)



Tagovi

LiverpoolJude Bellinghamtransfer

Ostale Vijesti