Milevski više nije igrač Hajduka, dogovoren raskid ugovora

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.09.15. | 16:05

Hajduk je objavio kako je dogovorio sporazumni raskid ugovora sa 30-godišnjim Ukrajincem, Artemom Milevskim.

U razgovoru s Artemom dogovorili smo raskid ugovora, a rastanak je bio vrlo korektan. Razlog je taj što se klub odlučio na neke druge, mlađe igrače, a Milevski još ima ambiciju igrati“, izjavio je predsjednik Hajduka, Marin Brbić, objavljeno je na službenim stranicama splitskog kluba.

Nekadašnji ukrajinski reprezentativac je za Hajduk debitirao 16. kolovoza 2014. godine na Poljudu u pobjedi 6:0 protiv Zadra, a od tada je upisao 27 nastupa u službenim utakmicama te je zabio tri gola.

U ovoj sezoni Milevski nije upisao niti jedan nastup.

Bez obzira na to što ugovor nažalost nije odrađen do kraja, s Hajdukom se rastajem u vrlo korektnim odnosima. Split, Hajduk i Torcida su obilježili jedan dio moje karijere i uvijek će ostati dio mene. 13 lijepih mjeseci sam proveo u gradu koji doslovno živi za svoj klub, stekao brojne prijatelje, puno toga nezaboravnog doživio. Zahvalan sam Hajduku što mi je dao priliku kad mi je bilo najteže u životu, trudio sam se maksimalno, želeći se odužiti svojim suigračima, klubu koji mi je pružio ruku, te navijačima koji zrače neizmjernom ljubavi. Nažalost, u drugom dijelu prošle sezone cijeloj momčadi nije išlo, mnogi treneri su se tijekom proljeća promijenili, a za vrijeme ljetne stanke momčad je doživjela golemu rekonstrukciju. Meni je uz sve to trebalo vremena za oporaviti se nakon vrlo neugodne ozljede koju sam dobio u svibnju“, kazao je Milevski te je zaključio:

Odlazim iz Splita nedovršenog posla, ali ovo iskustvo igranja za Hajduk nikad ne bih promijenio. Želim treneru Damiru Buriću, kapetanu Goranu Miloviću i svim igračima puno sreće u nastavku sezone, dio njih više neću biti, no neka znaju da će uvijek imati golemu potporu jednog njihov vjernog navijač iz Ukrajine“.

Milevski tako nakon godinu dana neuspješne avanture napušta Poljud. Bio je podsjetimo, najplaćeniji igrač Hajduka s mjesečnim primanjima u iznosu od 14.100 eura. Ugovor mu je s 'Bilima' vrijedio do 2016. godine, ali je ipak pristao na odlazak i prema informacijama iz Splita, navodno se dobrovoljno odrekao iznosa od gotovo 100.000 eura.

Dobro je krenuo u splitskoj momčadi, ali već tijekom zimskih priprema je 'zaškripilo' kada je odradio samo tri treninga i potom se vratio u Split i uglavnom je bio ili ozlijeđen ili bolestan, a najčešće je 'tulumario' po Splitu.

Debitirao je za 'Bile' 16. kolovoza prošle godine u velikoj pobjedi nad Zadrom od 6:0. Odigrao je ukupno 27 utakmica za Hajduk i postigao tri gola, a ove sezone nije igrao.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Artem MilevskijHajdukdomaći nogometPrva HNL

Ostale Vijesti