Milan dovodi „novog Pirla“ koji svojim uzorom navodi – Luku Modrića

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.04.20. | 15:51

Milan radi na poslu koji bi trebao prizvati neke stare dane sreće i uspjeha.

Zagriženi navijači Milana nadaju se kako će izlazak iz krize i sportske pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa značiti i novi početak za jedan od najvećih klubova svijeta. U prijevodu, to bi značilo da se talijanski gigant vrati na razinu igre i rezultata dostojnih njegova imena.

Kao jedan od poteza u tom smjeru, navodi Calciomercato, moglo bi biti dovođenje Sandra Tonalija, 19-godišnjeg mladića iz Brescie kojeg bije glas potencijala za ulogu dirigenta veznog reda kakvog talijanski nogomet nije vidio još od Andree Pirla. Upravo ga s njim tamošnji mediji uspoređuju, no njemu je uzor, uz bivšeg veznjaka Milana Gennara Gattusa, hrvatski kapetan Luka Modrić.

Rossoneri će potencijalno biti izloženi žestokoj konkurenciji u vidu Real Madrida, PSG-a, Manchester Uniteda, Intera i Juventusa s obzirom da se spominje interes i ovih, trenutno nemjerljivo moćnijih klubova, no na San Siru imaju plan kako dovesti još uvijek tinejdžera za kojeg će njegova Brescia tražiti 50 milijuna eura.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Milan are reportedly prepared to sacrifice three youth academy products in order to get €50m-rated Sandro Tonali from Brescia next season <a href="https://t.co/khDUG4fGOa">https://t.co/khDUG4fGOa</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/ACMilan?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ACMilan</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Brescia?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Brescia</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/SerieA?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#SerieA</a> <a href="https://t.co/9BGp1AqA5a">pic.twitter.com/9BGp1AqA5a</a></p>&mdash; footballitalia (@footballitalia) <a href="https://twitter.com/footballitalia/status/1248933823246749697?ref_src=twsrc%5Etfw">April 11, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

U suprotnom smjeru bi poslali čak tri igrača iz svoje akademije, stopera Mattea Gabbiu, vratara Alessandra Plizzarija (još uvijek na posudbi u Livornu) i središnjeg veznjaka Tomassa Pobegu. Time planiraju barem prepoloviti traženu odštetu, a u korist bi im mogla ići činjenica da je mladi igrač i privatno navijač Milana.

Među konkurencijom, najžustriji je Juventus, koji se nije pokazao sramežljivim u davanju do znanja da je spreman relativno lako iskeširati traženu sumu od 50 milijuna eura (iako po TM-u Tonali vrijedi tek nešto iznad 30). Igrač ima već tri nastupa za A reprezentaciju Azzura i važeći ugovor s Bresiom do sredine 2021., ali i opciju produžetka na još jednu godinu.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YunopB7YK3Q" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Sandro TonaliBresciatransferiMilanJuventus

Ostale Vijesti