REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Mikel nahvalio prijatelja Pepa: “Daleko je najbolji trener na svijetu”, Guardiola: "Cijela momčad mora isporučiti, ne samo 'Big game Kev'"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 16:45

Ove nedjelje očekuje nas prava nogometna poslastica

Osim šunke, mladog luka i tvrdo kuhanih jaja, nogometni fanatici ovog će Uskrsa moći uživati u jednoj posebnoj deliciji – s početkom u 17.30 sati na Etihadu će u 30.kolu Premier lige snage odmjeriti Manchester City i Arsenal. Sudar je to trećeplasirane i vodeće momčadi prvenstva koje nakon 28 odigranih utakmica u prvenstvu dijeli tek jedan bod, a prilično je jasno zašto mnogi nogometni fanatici, a naročito oni premijerligaški, smatraju ovaj ogled – utakmicom sezone!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Puno je poveznica između ovih dvaju momčadi, ali kao i obično, glavna priča su Pep Guardiola i Mikel Arteta, treneri Cityja i Arsenala, koji su nekoć i surađivali. Arteta je trenerski zanat izučavao baš uz Guardiolu, a iako su danas ‘rivali’, riječi hvale nikada ne štede jedan za drugoga.

“On je daleko najbolji trener na svijetu”, rekao je kratko Arteta za Guardiolu u najavi derbija pa dodao:

“Obožavao sam raditi s njim. Njegova inteligencija, kako vodi momčad, radna etika… Pep jako puno radi za momčad, a pogotovo se to odnosi na stvari koje se događaju ‘iza zavjesa’.”

Arsenal ima podosta problema s ozljedama uoči ‘utakmice sezone’.

“Saka? Postoji šansa da zaigra. Isto vrijedi za Gabriela i Martinellija. Još uvijek nisu trenirali, ali u subotu ćemo biti pametniji.”

Mogući izostanak dva važna ofenzivca Topnika mogao bi u prvi plan gurnuti Havertza koji igra sve bolje i bolje posljednje vrijeme.

“U sjajnoj je formi, izvrsno igra i za nas, ali i za Njemačku. Golovi? Naravno da njegova forma predstavlja opasnost po Građane. Nije mu bilo lako, igrao je puno različitih pozicija, ali uvijek bi ispunio očekivanja. Vidjet ćemo još na koji ćemo ga način koristiti protiv Cityja”, istaknuo je Arteta.

Kad se priča o izostancima, nije baš ni da je kod Cityja ‘med i mlijeko’, a to je potvrdio i Pep Guardiola.

“Ederson se osjeća puno bolje, dok će Akanji biti spreman za utakmicu. No, ogled protiv Arsenala su ‘out’ Walker i Stones”, rekao je strateg Građana i – kako kaže Arteta – najbolji trener na svijetu, Pep Guardiola.

Stones, zanimljivo, neće igrati protiv Arsenala, ali je za Englesku odigrao dvije prijateljske utakmice-

“Nemam komentara”, kratko je istaknuo Guardiola kojem sigurno nije najbolje sjelo što je Southgate ‘forsirao’ načetog stopera/zadnjeg veznog Građana.

Engleski mediji dali nadima Kevinu De Bruyneu ‘Big game Kev’ čime su htjeli naglasiti kako Belgijac uvijek isporuči kad se od njega to najviše očekuje…

“Za važne utakmice trebaju vam važni igrači. On je jako važan igrač za nas, s tim da je ova sezona vrlo teška za njega zbog ozljeda koje je imao. Ovaj tjedan je radio jako dobro, vidjet ćemo kakav će biti ove nedjelje. Ne treba staviti sav pritisak na njegova leđa, cijela momčad mora isporučiti protiv najboljih protivnika, ne samo on.”



Tagovi

Manchester CityPremier ligaArsenalPep GuardiolaMikel Arteta

Ostale Vijesti