Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Mićo Martić za Germanijak: Euforija je trajala samo sinoć, danas svi razmišljamo samo o Portugalu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 11:25

Nakon velikog uspjeha reprezentacije Finske na Futsal Euru porazgovarali smo s finskim izbornikom Mićom Martićem.

Futsal reprezentacija Finske koju vodi hrvatski stručnjak Mićo Martić jučer je napravila prvoklasnu senzaciju. Pobijedila je iskusnu reprezentaciju Slovenije i prošla u četvrtfinale Europskog prvenstva u futsalu.

Osim što je Finska debitant na europskoj smotri, futsal je u toj skandinavskoj zemlji do prije svega nekoliko godina bio potpuno marginalan sport. Dolaskom hrvatskog stratega 2013. finski futsal doživio je meteorski uzlet koji je vrhunac doživio sinoć.

„Jučer je sve eksplodiralo, no danas više nitko ne priča o utakmici. Finci nisu specijalisti za slavlje. Svi su jako zadovoljni i sretni, ali svi stoje čvrsto na zemlji, okrenuti našem idućem protivniku. Nakon sinoćnje euforije, danas više nitko ne razmišlja o utakmici sa Slovenijom. Svi smo se okrenuli Portugalu s kojim igramo u četvrtfinalu. Gledamo kako ćemo se organizirati i pokušati napraviti novo iznenađenje“.

Finska je već igrala s Portugalom, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se prošle godine održalo u Litvi. Prije otprilike dvije godine utakmica koja se igrala u Portugalu završila je 2:2.

„Ta utakmica je pokazala da nitko nije nepobjediv. Najbitnije je da možemo trčati. Ako u tom segmentu igre nećemo moći parirati Portugalcima, bit ćemo u 'banani'".

Portugal je aktualni prvak svijeta i Europe, vjerojatno najjača momčad na turniru, a skupinu su završili sa sve tri pobjede.

„Izgledaju mi jako brzi, imaju taj šampionski gard, a čine mi se da su i bolje pripremljeni od Španjolaca i Rusa. Ali, ne trebamo se skrivati. Igramo protiv svjetskog prvaka! To je samo po sebi velika stvar. Jučer su ih Ukrajinci namučili, zašto ne bismo i mi. Falit će nam Korpela zbog tri žuta kartona, on nam je inače jedini profesionalac u ekipi, no probat ćemo i bez njega napraviti podvig“.

Za kraj smo se osvrnuli i reprezentaciji Hrvatske koja danas u 14:30 protiv Slovačke igra svoju izlučnu utakmicu za drugi krug.

(7.00) Slovačka (7.00) Hrvatska (1.40)

„Vjerujem da je došlo vrijeme da ekipa s ovih prostora osvoji medalju, a Hrvatska je i dalje najbliža tome. Neosporno je da smo kvalitetni, što se vidjelo protiv Poljske, a i protiv Rusije od koje smo na kraju uvjerljivo izgubili. No, možda i bolje da je taj poraz došao u toj fazi natjecanja, da nas malo prodrma. Vjerujem u prolaz u četvrtfinale u kojem ćemo vjerojatno igrati protiv Španjolske koji me nisu oduševili na ovom turniru iako se vidi da su fizički uvjerljivi. Hrvatska je peta reprezentacija Europe po renkingu, ne trebamo se bojati nikoga! Očekujem pobjedu protiv Slovačke i onda da se potučemo za polufinale“, rekao nam je za kraj Martić kojem smo zaželjeli sreću u četvrtfinalu protiv Portugala koje se igra već u ponedjeljak, 31. siječnja.




Tagovi

Mićo MartićFutsalfutsalFutsal Euro 2022

Ostale Vijesti