DIEGO VARA/Action Images
DIEGO VARA/Action Images

Messi s golom i dvije asistencije odveo Argentinu u polufinale (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 07:50

Sjajna partija Argentinca u Brazilu.

Poznati su svi sudionici polufinala Copa Americe 2021. Brazilu i Peruu, priključili su se Argentina i Kolumbija nakon sinoćnjih pobjeda u Brazilu u kojem se održava natjecanje. Argentina je na krilima Lea Messija svladala Ekvador 3:0, a Kolumbija je, najboljeg izvođenja penala, bila bolja od Urugvaja.

Kolumbija i Urugvaj odigrali su izjednačenu utakmicu u Braziliji u kojoj je Kolumbija bila bolja u prvom, a Urugvaj u drugom dijelu. No, kako nakon 90 minuta nije bilo pogodaka, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Kolumbijci su zabili sva četiri, a za Urugvaj su pogodili Edinson Cavani i Luis Suarez, a promašili Jose Gimenez te Matias Vina.

Kolumbija ostaje u Braziliji u kojoj će u polufinalu odmjeriti snage s Argentinom koja je bila bolja od Ekvadora 3:0. No, Argentina nije došla lagano do pobjede. Bolji prvi dio kapitalizirali su u 40. kada je Messi nakon kontre uposlio Rodriga De Paula kojem nije bio problem zabiti u praznu mrežu.

Pogodak De Paula pogledajte OVDJE.

Uz gol, najbolju šansu u prvom dijelu imao je Messi u 23. no lopta mu je odsjela na stativi, iako niti Ekvadorci nisu bili bez šansi.

U nastavku je Ekvador preuzeo kontrolu nad utakmicom, bio je bliže pogotku no sve je bilo riješeno u 84. kada je napadač Intera Lautaro Martinez zabio za 2:0, ponovno na asistenciju Messija. Ekvadorci su pogriješili kod dodavanja, Messi je uzeo loptu, uposlio Martineza koji također nije imao problema zabiti za udvostručenje vodstva Argentine.

Pogodak Martineza pogledajte OVDJE.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Pedro Huncapie je zaradio isključujući žuti karton za Ekvador, a slobodnjak je iskoristio Messi maestralno pogodivši za konačnih 3:0.

Pogodak Messija iz slobodnjaka pogledajte OVDJE.

Dvoboj Brazila i Perua igra se u noći s ponedjeljka na utorak, a dvoboj Argentine i Kolumbije u noći s utorka na srijedu.


Tagovi

Argentinaargentinski nogometArgentinska nogometna reprezentacijaKolumbijaKolumbijska nogometna reprezentacijaEkvadorUrugvajUrugvajska nogometna reprezentacijaCopa America

Ostale Vijesti