MERCATO - Naj transferi i glasine dana (30.6.): Arda Turan pronašao novi dres, Pep potrošio 30 milijuna, ali Gervinho je vrh!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.06.15. | 22:55

Donosimo pregled najvažnijih stvari dana s nogometne tržnice...

Vijest dana je svakako genijalni nogometni virtuoz Ronaldinho koji se napokon vraća na europske travnjake. Antalyaspor je sve dogovorio s legendarnim Brazilcem koji će ponovno činiti ubojiti tandem sa Samuelom Eto'om. No, predsjednik turskog kluba najavio je još jedno veliko ime...

Za novo se pojačanje u svom sastavu pobrinuo i Pep Guardiola. Njemački mediji smatraju kako je posao oko Douglasa Coste gotov te bi Brazilac sutra trebao biti predstavljen kao novi igrač Bayerna.

Željela ga je i Barcelona, ali tek od siječnja iduće godine. Kada smo kod Katalonaca, bivši predsjednik Blaugrane, Josep Maria Bartomeu izjavio je kako ima spremno novo vezno pojačanje, a ono će zasjesti na Nou Camp u slučaju njegove pobjede na predsjedničkim izborima.

Dakako, bilo je velikih novosti vezanih uz Real Madrid. Naime, 'kraljevski' klub nastoji vratiti Lucasa Vazqueza nakon samo godinu dana posudbe u Espanyolu.

Ipak, najburnije je bilo u plavom dijelu Londona. Aktualni prvak Premiershipa Chelsea djeluje punom 'parom' ne bi li riješili igrački kadar za iduću sezonu. Čini se kako je Arda Turan odlučio kako je Jose Mourinho pravi izbor za njega, ali je londonski klub dobio i jednu odbijenicu. Velike 'ne' rekao im je Asmir Begović što znači kako će portugalski stručnjak morati tražiti nova rezervna rješenja na svojim vratima. Nešto su uspješniji Bluesi u drugom smjeru, onom prodajnom. S Borussijom Moenchengladbach odlično posluju, brat Edena Hazarda od sutra postaje punopravni član njemačke momčadi, a pridružit će mu se i Andreas Christensen.

Bez vijesti nije ni domaća nogometna tržnica. Dinamo je danas napravio najveći transfer unutar Prve HNL u povijesti. Vrijednost? Četiri milijuna eura! Bivši napadač Dinama Duje Čop mogao bi se s Apenina preseliti na Pireneje, Rijeka je pak odbila dovesti bivšeg igrača Genoe i Parme, dok je Luis Ibanez postao prvi dinamovac na Marakani nakon 28 godina.

A za kraj ludost, zanimljivost, ili kako god želite opisati zahtjev Gervinha koji je od čelnika Al Jazire dobio samo odgovor „Hvala lijepa, doviđenja“.

(Foto: Action Images)


Tagovi

GervinhoRonaldinhoChelseaBarcelonaReal MadridBorussia MönchengladbachAsmir BegovićStoke CityJosep Maria BartomeuXavi HernandezThorgan HazardDuje ČopDinamo ZagrebRijekaJose MourinhoArda TuranPep GuardiolaBayernDouglas CostaLuis IbanezLucas Vazquezmercatoprijelazni rok

Ostale Vijesti