Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Menalo za Germanijak:"Na proljeće sam potonuo, bilo je to najteže razdoblje, a sad sam odlično. Čemu negativa? Tek smo na početku."

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 27.07.22. | 20:01

Uvjeren sam bio 100 posto da je sve ispravno, kasnije je i snimka pokazala da sam bio u pravu. Bilo jest, onako, blizu, ali ipak nije zaleđe. Šteta, baš šteta za taj gol, bilo bi to još ljepša večer, ali, ostavit ćemo gol za neku drugu priliku

Luku Menala uhvatili smo tek u srijedu predvečer, ranije nije išlo. Dinamo je iz Skopja stigao tek rano ujutro, cijeli dan su se igrači odmarali, za navečer je Ante Čačić zakazao trening. Prolaz u drugom pretkolu protiv Shkupija nije se dugo slavio, pred Modrima su već novi izazovi.

"Livaković i Ademi su nakon utakmice bili na doping-kontroli, malo je potrajalo, čekali smo ih, došli u Zagreb ujutro. Baš sam čitav dan spavao, bilo je naporno, sad sam došao u Maksimir na trening. Nema previše odmora, čeka nas već u petak Istra, onda i Ludogorec, ne možemo predugo uživati u pobjedi", priča jedan od junaka iz Skopja. Ušao je Luka Menalo u igru na poluvremenu, u prvom dodiru s loptom dodao Ademiju koji zabio taj, pokazalo se, pobjednički gol. Nešto kasnije zabio je i Menalo, gol je poništen zbog zaleđa. Luka je odmah protestirao, kumio i molio suca, VAR-a nema, bio je siguran da nije bilo zaleđa.

"Uvjeren sam bio 100 posto da je sve ispravno, kasnije je i snimka pokazala da sam bio u pravu. Bilo jest, onako, blizu, ali ipak nije zaleđe. Šteta, baš šteta za taj gol, bilo bi to još ljepša večer, ali, ostavit ćemo gol za neku drugu priliku, haha."

Prolaz preko Shkupija bio je težak, jedva je Dinamo došao do pobjede, mnogi su od Dinama očekivali više.

"Bilo je teško, radi se o dobrom i neugodnom protivniku, koji je u obje utakmice bio vrlo čvrst. No, prošli smo, napravili najvažniji zadatak, jer uvijek je najvažnije proći tu prvu prepreku u Europi. A što se igre tiče.. Pa Dinamo se uvijek malo muči u tom prvom pretkolu, nikad ne ide glatko."

Znači, ne postoji neki dublji problem, tek se zahuktava modri stroj, bit će Dinamo bolji u idućim utakmicama kako kaže i Ante Čačić?

"Ma ne, nema nikakve dublje priče. Početak je sezone, prve utakmice, još uhodavamo. Treniramo odlično, sve će uskoro sjesti na svoje mjesto. Općenito, ne razumijem zašto se stvara neka negativa, potpuno nepotrebno. Kad pogledate početak sezone, osvojili smo Superkup, imamo dvije pobjede u HNL-u i prošli smo u Europi. Što bismo još trebali? Kažem, igra još nije na pravoj razini, ali bit će, siguran sam. Vrlo brzo."

Što reći o Luki Menalu? Protiv Lokomotive je donio pobjedu u zadnjoj minuti, protiv Shkupija, eto, ušao s klupe i okrenuo odnos snaga?

"Mogu reći da se stvarno osjećam odlično i zadovoljno, u dobroj sam formi i želim iskoristiti svaku priliku koja mi se ukaže."

Koliko je teško igračima u ovoj situaciji kad i trener dosta rotira, malo u prvih 11, pa klupa? Teško je uhvatiti kontinuitet, iako, Menalo s tim rošadama nema previše problema?

"Ja uvijek dajem sve od sebe, uvijek ulazim maksimalno. Naravno, kao što sam već rekao, svi bismo mi htjeli stalno igrati, ali u Dinamu je konkurencija jaka, treba se boriti za svaku minutu. Na to sam spreman i zato jednako igram i ako uđem i ako igram od početka."

I doista, Menalo uvijek donese neku energiju, novu snagu, nova rješenja? A nikad se ne vidi neka ljutnja, razočaranje što ne igra?

"Pa, čak i da postoji ljutnja i razočaranje, što bih dobio time da je pokažem na terenu? Ovo je moj način, kad dobiješ šansu, iskoristi je, ne ide drugačije."

A bilo je trenutaka kad mu je stvarno bilo teško, kad je bio i ljutit i razočaran. Prošlog proljeća, recimo, terener Kopić ga nije previše šmekao, iako je bio najbolji igrač zimskih priprema?

"Istina, moram priznati da mi je to bilo najteže razdoblju u Dinamu dosad. Nije me bilo nigdje, trener me nije imao ni u kakvom planu, bio sam razočaran, čak mogu reći da sam čak i potonuo. Ne pamtim kad sam se tako osjećao. No, pred kraj sezone se sve okrenulo, novi trener mi je dao šansu i povjerenje, počeo sam više i dobro igrati, bili smo prvaci, pobijedili Hajduk u zadnjem kolu i sve mi je izgledalo ljepše. Ali da, to proljeće mi je bilo teško. Sad sam opet zadovoljan, a vjerujem da će ova sezona biti još uspješnija i za mene i za klub."

Što mu je trener Čačić rekao na poluvremenu utakmice?

"Ništa posebno. Zapravo, rekao mi je Alen Peternac još ranije da budem spreman, da ću igrati, a počeo sam se zagrijavati već u 20. minuti kad se Špikić požalio na bol u koljenu."

Goce Sedloski kazao je poslije utakmice da je igrače na odmoru upozorio baš na Menala i da izdrže još samo pet minuta da ne prime gol?

"Što reći na to? Ili ih nije dovoljno upozorio, ili ga nisu dobro poslušali i shvatili ozbiljno, haha."

I dalje je odlično raspoložen, kako i ne bi bio. Spada li mu ova utakmicu u Skopju među najdraže?

"Svakako jedna od najdražih, ali još uvijek mi je ona pobjeda nad Hajdukom u zadnjem kolu poseban doživljaj. I zbog pobjede i zbog toga što smo podignuli pehar, ali i zbog te odlične sinergije s navijačima. Nadam se da će biti takvih utakmica i ove sezone."

No, dugačka je sezona, idemo korak po korak. Prvo Istra, tu se očekuje pobjeda, a onda Ludogorec?

"Tako je, prvo Istra. Znamo da nam je Europa sad najvažnija, ali ne smijemo i ne želimo zapostaviti HNL i prekidati pobjednički niz. Pripremamo se za Istru, za, vjerujem još jednu pobjedu."

A onda - Ludogorec. Težak suparnik, momčad koja također godinama igra u Europi, čak i uspješno, momčad koja je uvijek bila Dinamu vrlo 'zaguljena'?

"Ne mogu pričao o pojedincima, ali znam da je Ludogorec vrlo kvalitetna momčad i da nam sigurno neće biti lako. Jako dobro poznajem trenera Šimundžu, dok sam ja bio u Olimpiji, on je bio u Muri, koja je tada igrala odličan nogomet. Sve njegove momčadi igraju dobar, napadački nogomet, sigurno će tako biti i s Ludogorecom. No, i mi smo Dinamo, imamo europsko iskustvo i rezultate, prošli smo puno toga i sigurno ćemo već u Bugarsku ići po pobjednički rezultat."

Uz uvjet da Dinamo bude bolji no što je bio u Skopju. Trener Čačić kaže da će biti bolji već u Bugarskoj. Može li se u tjedan dana to promijeniti?

"Može, naravno, ja sam isto uvjeren da ćemo biti bolji. Jer, znam kako radimo, treniramo, kako se osjećamo. Nema nikakvog razloga da bude drugačije."



Tagovi

GNK DinamoLuka MenaloLiga prvaka

Ostale Vijesti