Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Menalo za Germanijak: "Ovo je Dinamo koji svi želimo gledati"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.10.21. | 08:34

Reprezentativac BiH ponio je epitet najboljeg igrača u visokoj pobjedi nad H. Dragovoljcem

Na pravi je način Luka Menalo iskoristio priliku koju mu je dao Damir Krznar. Dva gola i asistencija u visokoj pobjedi na Dragovoljcem samo je dokaz da su u Maksimiru dobro procijenili kada su ga ovo ljeto vratili iz Rijeke gdje je reprezentativac BiH bio na posudbi. Iako mu je minutaža varirala, Menalo nije gubio optimizam. Takav je karakterno. Uvijek vedar, nasmijan i ubojit u protivničkom kaznenom prostoru. Samo kada mu date priliku…

“Mislim da mogu biti zadovoljan. I u kontekstu momčadi, ali i u nekim osobnim očekivanjima koje sam stavio pred sebe. Znam da će netko reći da je lako zabiti dva komada Dragovoljcu, ali podsjetit ću vas da je ta momčad izvukla remi s Rijekom, namučila još neke klubove pa i Dinamo. Kod 1-0 je Livaković nemoguće skinuo. U nastavku nam je ulazilo iz svih kuteva i nekako je bilo lakše igrati. Ipak, više od rezultata koji je veličanstven me veseli taj pristup koji smo imali. Zabiješ pet komada, ideš po šeti. Juriš, gineš… To je Dinamo koji žele navijači, koji svi želimo.”, rezime je koji nudi Luka Menalo. Uhvatili smo ga na pripremama reprezentacije u Sarajevu. BiH u srijedu leti za Kazahstan s kojim igraju u petak. Par dana kasnije su gosti u Ukrajini.

“Lijepo je doći na pripreme reprezentacije nakon dobre utakmice i što je važnije, nakon nekog kontinuiteta. Zabio sam Orijentu u Kupu, pa Dragovoljcu dva. Mislim da vraćam ukazano povjerenje, koristim svaku priliku da se nametnem i vjerujem da ću nastaviti tim putem. Zapravo, nekako mi je žao što je pauza jer osjećam da smo pravi kao momčad”.

Istina, Dinamo je u nekoj dobroj fazi. Ako izuzmemo domaću utakmicu protiv West Hama, klub iz Maksimira sasvim solidno gura na svim frontovima. Osim dužine klupe, u prvi plan će svaki od igrača istaknuti dobru atmosferu koja krasi svlačionicu pod južnom tribinom. I Menalo će istaknuti dobre vibracije…

“Da, polako smo se složili, usvojili međusobne navike i dišemo kao jedno. U takvoj atmosferi nije problem pružiti najbolje od sebe. Uostalom, nemate baš previše izbora jer mislim da je tu 25 igrača koji su sjajni. Da nisu, ne bi bili dio Dinama. Jednostavno, osjetim neku poticajnu atmosferu u momčadi, pozitivu i to me tjera da budem maksimalan. Vjerujem da tako razmišljaju i moji suigrači a onda nas nijanse razlikuju”.

Kada smo prije mjesec dana pričali, Menalo nam se povjerio da nije zadovoljan svojim izvedbama i da može puno bolje. U međuvremenu je dobivao minutažu i rastao.

“Načelno mogu biti zadovoljan minutažom koju imam u Dinamu. U nekoj užoj rotaciji sam, ulazim s klupe i pokušavam opravdati povjerenje. U Europskim utakmicama preskočio sam tek Omoniju u Maksimiru. U svim ostalima sam participirao. U HNL-u me nije bilo na Gradskom vrtu. Stvarno ne mogu kazati da nisam zadovoljan”, iskren je naš sugovornik.

Menalo je kod Ivajla Peteva stigao sa sjajnim renomeom. Kao vlasnik dobre forme, sigurno očekuje da bude na travnjaku protiv Kazahstana i Ukrajine.

“Lagao bih kada bi rekao da ne očekujem minute. Protiv Kazahstana u zadnjoj utakmici smo odigrali jako dobro i samo nesreća nam je uzela dva boda. Mislim da to možemo ponoviti na gostujućem terenu pa se onda potući s Ukrajinom. Francuska je odmakla na ljestvici, ali drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije je sasvim realno. Uz malo sreće i ako zaigramo kako znamo i umijemo, blizu smo”, s dozom optimizma završio je Menalo.


Tagovi

Luka MenaloGNK Dinamo

Ostale Vijesti