Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Menalo ohladio vruću Nikoziju, Dinamo čiste mreže u treće pretkolo (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 27.07.21. | 19:56

Modri su i na Cipru pokazali kvalitetu te s četvrtom pobjedom u nizu izborili dvomeč protiv Legije.

U Nikoziji na GSP stadionu odigrana je uzvratna utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka u kojoj je Dinamo slavio protiv domaće Omonije rezultatom 0:1 te tako konačnim rezultatom 3:0 izborio treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Modri su se od samog početka postavili dominantno na terenu te su u prvih pet minuta s par prekršaja razbili pokušaje domaćina da pokrenu neki opasniji napad. Početno ispitivanje snage prekinuo je Dinamo u 10. minuti kad je Petković proigrao Oršića, ali njegov udarac završava u bloku obrambenog igrača.

Domaćini su prvi put zaprijetili u 16. minuti udarcem Gomeza iz daljine, no Livaković je koncentriran te lakoćom hvata loptu. Četiri minute kasnije Dinamo je probio po desnoj strani, Oršić je ušao u kazneni prostor te je kratkim dodavanjem pokušao pronaći Ivanušeca, ali su domaćini to predosjetili te otklonili opasnost.

U 22. minuti Ciprani, točnije Bautheac prijeti iz slobodnog udarca, ali Livaković to bez velikih problema brani. Najbolju priliku u prvih pola sata domaćini su imali u 29. minuti kad je Jan Lecjaks prodao tunel Ivanušecu te se sjurio u kazneni prostor, zaobišao Theophile-Catherina, ali je otišao previše u stranu pa mu je Livaković zatvorio kut i odbio loptu u korner.

Uslijedilo je nekoliko dobrih i opasnih pokušaja Dinama. Prvo je Oršić probao iz slobodnjaka s nekih 25 metara, da bi u 35. minuti Majer oduzeo loptu domaćinima i proigrao na rubu kaznenog prostora Petkovića, koji je lažnjacima valjao dva protivnička igrača kako bi si otvorio udarac, no najviše što je napravio bio je korner za Dinamo.

Domaćini su pokušavali preko lijeve strane i Lecjaksa, ali obrana Dinama otklanjala je sve opasnosti. U samoj završnici prvog poluvremena, točnije u 45. minuti Mislav Oršić je sjajno odapeo s nekih 25 metara, ali domaći vratar Fabiano uz dosta muke čupa loptu te je odbija u korner.

Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli niti jednu opasniju priliku s obje strane te se na odmor otišlo početnim rezultatom.

U nastavku je prvi zaprijetio Dinamo, Oršić je u 48. minuti ukrao loptu na nekih 18 metara te se sjurio u kazneni prostor, zavaljao prvog čuvara, ali u zadnjem trenutku Lang dobro reagira i nekontrolirano izbija loptu u novi korner za Modre. Dvije minute kasnije kombinirali su Ivanušec i Oršić, kojem kod prijema malo lopta bježi što je bilo dovoljno da domaća obrana očisti opasnost. No, samo na kratko jer je lopta stigla do Petkovića, koji tuče po golu, ali lopta ponovno od bloka odlazi u korner.

U 59. minuti Dinamo je odigrao sjajnu akciju, Ivanušec i Petković su kombinirali, lopta je stigla do Oršića na lijevoj strani, no njegov udarac od bloka odlazi malo pored lijeve vratnice gola Fabiana.

Modri su u 62. minuti napokon bili opasni iz kornera, Oršić je ubacio na nekih sedam-osam metara od gola i pogodio utrčalog Lauritsena, koji dobro tuče glavom, ali Fabiano je dobro postavljen.

Samo minuti kasnije Oršić promašuje priliku utakmice. Mišić je poslao fenomenalnu dugu loptu sa sredine terena i pogodio Oršića, koji se našao sam ispred Fabiana, ali mu Brazilac ulazi u udarac i ostavlja svoju momčad na životu.

Dinamo je potpuno kontrolirao igru u drugom poluvremenu te su kako je utakmica odmicala bili sve opasniji po domaći gol. U 69. minuti Menalo, koji je ušao umjesto Oršića, je utrčao u kazneni prostor te dobro pucao kroz gužvu obrambenih igrača, ali Fabiano uz dosta muke ponovno čuva nadu domaćinima.

Na novu priliku trebali smo čekati do 76. minute kad je Majer pokušao zaprijetiti iz slobodnog udarca s velike udaljenosti, no lopta odlazi pored gola.

Dinamo je u 79. minuti napokon kapitalizirao svoju bolju igru. Mišić je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane te pogodio utrčalog Menala, koji prebacuje glavom loptu u suprotni nebranjeni kut za 0:1.

Pogledajte gol Menala OVDJE.

Do kraja susreta smo vidjeli tek četiri zamjene Damira Krznara i Dinamo je s posljednjim zviždukom suca Nyberga mogao početi slaviti još jednu europsku pobjedu te prolaz u sljedeće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

U trećem pretkolu Modri će igrati dvomeč protiv Legije iz Varšave, koja je danas slavila u Talinu protiv Flore rezultatom 0:1 te izborila prolaz konačnim rezultatom 3:1.

Ostali rezultati:

Flora – Legia 0:1 (Guimaraes Lopes 67')

HJK – Malmo (Tenho 1', Riski 78'/ Christiansen 10', Birmančević 76')

Žalgiris – Ferencvaroš 1:3 (Diaw 93'/Mmaee 44' i 72', Mak 94')


Tagovi

Kvalifikacije za Ligu prvakaDinamo ZagrebLuka Menalo

Ostale Vijesti