Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Menalo: "Čačić nam je rekao: 'Dečki, pa neće nas valjda Osijek i Hajduk pobijediti na Maksimiru!?'"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 08:15

Luke Menala nije bilo na terenu neko vrijeme

Luka Menalo na zimskim je pripremama bio jedan od najboljih igrača Dinama. Igrao je sjajno i predviđalo mu se mjesto u udarnih 11. No, krenuo je proljetni dio sezone, a Željko Kopić mu u prvih pet utakmica nije dao niti minutu. U 3:0 pobjedi nad Šibenikom dobio je pola sata i upisao je asistenciju. Potom je na Poljudu (0:0) ušao u sam smiraj dvoboja, a iduće kolo u Koprivnici (20. ožujka) odigrao je 20 minuta. Tada ga je pogodila misteriozna bolest zbog koje je propustio idućih pet kola...

"Na reprezentativnoj akciji s Bosnom i Hercegovinom dobio sam virozu, ali sam bio negativan na koronavirus testu. Na utakmici protiv Lihtenštajna jedva sam mogao stajati, nisam mogao udahnuti! Isto mi je bilo kada sam se vratio doma. Otišao sam na Hitnu i ustanovili su da imam Covid-ožiljke, puknuo mi je neki mjehurić u plućima. Bio sam tjedan dana u bolnici na kisiku! Kada sam dobio koronu, imao sam simptome samo jedan dan. A sada me ovo strašno udarilo...", rekao je Menalo koji se s pogotkom vratio na prijateljskoj utakmici protiv Dinamo Kijeva (2:2), a u prošlom kolu odigrao je posljednjih pola sata u 1:1 remiju protiv Lokomotive. Sada je zdrav i u razgovoru za Sportske novosti poručuje:

"Posve sam spreman za igru, nemam nikakvih posljedica. Sve je dobro prošlo".

Dinamo u nedjelju može potvrditi naslov, ako pobijedi Osijek i pod uvjetom da Rijeka slavi protiv Hajduka na Rujevici.

"O utakmici na Rujevici ne bih htio pričati, fokusirani smo na Osijek. Ante Čačić nam je rekao: 'Dečki, pa što će Osijek i Hajduk doći u Maksimir i pobijediti nas?' To je apsolutno točno. Titula nam ne bi smjela pobjeći. Ako u nedjelju pobijedimo Osijek, u Šibenik idemo po naslov prvaka. O utakmici u Rijeci uopće ne razmišljam. Vjerujem da će titula biti naša i prije samoga kola i derbija s Hajdukom".

(3.10) Rijeka (3.35) Hajduk (2.30)

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (8.00) Hajduk (9.00) Osijek

Dvoboj protiv Osijeka bit će neugodan, no Dinamo je favorit.

"Osijek neće doći u Maksimir bez ambicija. Svaka utakmica sezone je protiv njih bila teška. Osijek ima kvalitetne igrače. Hoću li zaigrati? Nadam se da hoću. Kolika će mi biti minutaža, ne znam, Spreman sam. Mislim da je utakmica u nedjelju idealna prilika da počnemo zabijati. Kada bih još ja zabio, priča bi bila savršena, zar ne?", rekao je Menalo za kraj.

(1.70) Dinamo (3.60) Osijek (5.40)

Cijeli razgovor možete pročitati u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

1.HNL, 34. kolo:

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo 1:1

Subota, 7. svibnja

Gorica - Lokomotiva, 17.00

Istra 1961 - Šibenik, 19.05

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk, 17.00

Dinamo - Osijek, 20.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoOsijekLuka MenaloPrva HNLnogometna reprezentacija bosne i hercegovine

Ostale Vijesti