firo Sportphoto/DPA
firo Sportphoto/DPA

Mazraoui golčinom odlučio najveći nizozemski derbi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 23.01.22. | 16:36

Ajax je preskočio PSV na vrhu tablice.

U dvoboju 20. kola nizozemske Eredivisie Ajax je s 1:2 slavio protiv PSV-a u utakmici koja predstavlja najveći derbi ondašnjeg nogometa. Kopljanici se iz Eindhovena vraćaju sa sva tri boda s kojima su preskočili PSV na vrhu tablice. Ajax sada ima dva boda prednosti, a momčad Erika ten Haga može se pohvaliti kako zabija najviše i prima najmanje golova u ligi.

Ajax je u vodstvo doveo Brian Brobey pogotkom glavom u 34. minuti. Mladom 19-godišnjem napadaču koji se u Amsterdamu nalazi na posudbi iz RB Leipziga asistirao je Dušan Tadić. Sjajnom Ajaxovom kapetanu to je bila 15. asistencija ove sezone. Nekoliko minuta nakon nastavka Mario Gotze je izjednačio za PSV, ali račune domaćina je u 74. minuti sjajnim golom pomrsio Noussair Mazraoui.

Gostujući navijači mogu biti presretni što je sjajni marokanski bek u sukobu s Vahidom Halihodžićem, inače bi trenutno bio zauzet igranjem na Afričkom kupu nacija. S druge strane, dosta briga ima zadaje činjenica da Mazraoui odbija produljiti ugovor koji mu ističe na ljeto, tako da će ovaj 24-godišnjak iduće sezone vrlo vjerojatno obući dres nekog od velikana iz Liga petice.



Tagovi

AjaxPSV EindhovenEredivisie

Ostale Vijesti