PETER CZIBORRA/Action Images
PETER CZIBORRA/Action Images

Mateo Kovačić: "Chelsea je danas velik klub zbog Abramoviča"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 20:50

Hrvatski se reprezentativac za klupsku TV osvrnuo i dobar odnos koji ima s trenerom Thomas Tuchelom

Chelseajeva klupska televizija 'privela' je na razgovor Matea Kovačića, a hrvatski je reprezentativac dao svoje viđenje oko najaktualnijih tema koje se tiču londonskog kluba. U prvom planu je, jasno, bio odlazak vlasnika Romana Abramoviča koji razmatra najbolju ponudu po kojoj će prodati klub. Kovačić je u intervjuu istaknuo kako su se Chelseajeve trofejne vitrine poprilično napunile za vrijeme Abramovičeve vladavine.

„To je bila velika vijest, i još uvijek je. Ne znam što da vam kažem. Došao sam u njegovo vrijeme i zahvalan sam mu na svemu. Klub je osvojio puno trofeja dok je on bio vlasnik. Chelsea je sad velik klub zahvaljujući njemu”, rekao je Kovačić na startu razgovora.

Hrvatski veznjak je pričao i o ozljedama koje ga prate ove sezone i zbog kojih mu je bilo teško uhvatiti ritam i kontinuitet forme.

„Imao sam dvije iste ozljede tu u Chelseaju. Bile su dosta čudne, obje zbog dodavanja petom. Mislim da više neću to izvoditi. Morat ću biti oprezniji”.

Otvorio se Mateo i po pitanju odnosa s trenerom Thomasom Tuchelom. Ako je suditi po minutaži i ulozi koju ima u momčadi, jasno je da Nijemac ima dosta povjerenja u izvedbe Hrvata.

„Moja uloga se promijenila kad je došao novi trener. Njegov sustav mi odgovara, kao i stil igre. Kad je Tuchel došao, počeo sam bolje igrati. Postao sam opasniji u napadu. Ove sezone imao sam i sreću da su moji suigrači zabijali sve što sam im dodao. Trener vjeruje u mene. Imamo dobar odnos”, otkrio je Kova, koji bez obzira na izostanke igra korektnu sezonu u Londonu. Za razliku od Romelua Lukakua, igrača koji je zasjeo na klupu na račun loše forme i koji je zbog toga na čestom udaru kritika. Kovačić je stao u obranu svog skupocjenog suigrača.

„Mi se jako dobro razumijemo od prvog dana. On sjajno može zadržati loptu, nevjerojatan je napadač, nestvarno dobar”.

Za kraj, veznjak je ocijenio kako aktualna momčad Chelseaja može još dugo biti konkurentna.

„Idemo utakmicu po utakmicu. U četvrtfinalu smo FA kupa, na dobroj smo poziciji u Premier ligi i u Ligi prvaka, gdje smo odradili odličnu prvu utakmicu. Prošle sezone bilo je teško, ali na kraju smo osvojili Ligu prvaka. Bilo je nevjerojatno. Imamo odličan spoj mladosti i iskustva u momčadi. Ova momčad može dugo ostati zajedno i osvojiti puno trofeja”.



Tagovi

Premier ligaChelseaMateo KovačićRoman Abramovič

Ostale Vijesti