Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Martićeva Finska ostala na korak do nove senzacije, Ukrajina izbacila jednog od favorta za medalju!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 21:14

Poznata su prva dva polufinalista Eura.

Danas su odigrane prve dvije četvrtfinalne utakmice Europskog prvenstva u Nizozemskoj na kojem, nažalost, više ne sudjeluje reprezentacija Hrvatske.

S velikim zanimanjem pratili smo dvoboj aktualnog svjetskog i europskog prvaka Portugala protiv Finske koju vodi hrvatski stručnjak Mićo Martić. Već sami plasman na Euro predstavljao je senzacionalni uspjeh za reprezentaciju Finske koja je potom prošla grupu, a onda i zamalo šokirala glavnog favorita turnira!

Finska je dobro krenula, ali je do vodstva prvi stigao Portugal pogotkom Afonsa Jesusa u 4. minuti. Uslijedile su minute u kojima su se izmjenjivale prilike, a u 10. Finska je uspjela izjednačiti, kada Hosio iz blizine pogađa u gol Portugalaca. Do kraja poluvremena aktualni prvaci uspjeli su ponovno povesti, a strijelac je i drugi put bio Jesus.

Iako je Portugal nastavio s inicijativom u nastavku, Finska je izjednačila u 27. pogotkom Panu Autia udarcem s desetak metara. Svega tri minute kasnije Miguel Angelo pogađa za konačnih 3:2. Finska je do kraja pokušala s golmanom-igračem, no, bliže novom pogotku bio je Portugal. Sve u svemu, Finci su ostavili sjajan dojam na ovom prvenstvu i ovo je još jedan veliki uspjeh za izabranike Miće Martića.

Portugal će u polufinalu igrati protiv boljega iz dvoboja Španjolska - Slovačka koji se igra sutra u 20 sati.

Ako već nismo vidjeli iznenađenje u prvoj utakmici, jesmo u drugoj četvrtfinalnoj utakmici. Reprezentacija Ukrajine, koja je na otvaranju turnira izgubila od Nizozemske, svladala je jednog od favorita za medalju, reprezentaciju Kazahstana s 5:3. Zanimljivo, ovo je bila prva pobjeda Ukrajine u četvrtfinalu nakon pet uzastopnih ispadanja.

Kazahstan je pritiskao, a Ukrajina zabijala. Ukrajinci su na odmor otišli s minimalnom prednosti nakon što je Šoturma realizirao penal kojeg je izborio Korsun. Potonji je potom u 25. zabio za 2:0 vodstvo Ukrajine, a 10. minuta prije kraja Mikajlo Zavrič pogađa u praznu mrežu budući da je Kazahstan sve to vrijeme igrao s golmanom-igračem.

Ukrajina je u tim trenucima imala Kazahstan na konopcima, no u nekoliko navrata ukrajinski igrači (i golman) propustili su zabiti u praznu mrežu. Kazahstan se potom vratio u utakmicu golovima Douglasa Juniora i Orazova, no Razuvanov i Lebid pogađaju u praznu mrežu za nedostižno 5:2 vodstvo Ukrajine. Orazov je u zadnjoj minuti tek uspio smanjiti na konačnih 3:5.

Utakmica će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Rusija - Gruzija koji se igra sutra u 17 sati.

FUTSAL EURO (četvrtfinale)

Ponedjeljak

Portugal - Finska 3:2

Kazahstan - Ukrajina 3:5

Utorak

Rusija - Gruzija, 17:00

Španjolska - Slovačka, 20:00


Tagovi

FutsalfutsalFutsal Euro 2022UkrajinaKazahstanMićo Martić

Ostale Vijesti