Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Marko Rog: "Daj Bože da se vratim na Poljudu, došao sam po naslov"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.02.24. | 15:27

U Maksimiru su predstavili bivšeg igrača koji se vratio iz Cagliarija na posudbu do kraja godine

Dinamo je predstavio svoje najzvučnije pojačanje u ovom prijelaznom roku. Iako ozljeđen Marko Rog je još uvijek magnet za kojeg se uzdaju u Dinamu da bi im mogao pomoći na putu obrane naslova prvaka. Doduše, na travnjak bi mogao za jedno mjesec dana a ondje ga nije bilo još od kolovoza kada je stradalo koljeno. Marko Rog predstavljen je u društvu klupskog glasnogovornika.

Nekada su se u Maksimiru velika imena dočekivala šampanjcem i u društvu klupskih elita. Ovoga puta su članovi Uprave i predsjednik kluba ostali u svojim uredima... Ili se spremaju za put u Sevillu ili se boje odgovarati na mnogobrojna pitanja koja se u Dinamu množe nakon svake utakmice kao gljive poslije kiše...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Sretan sam. Lijepo se vratiti doma. Vidjeti svoje ljude, pričati naš jezik. Stalo mi je da pomognem klubu. Trenutno nisam spreman za igru, trebam mjesec dana da počnem s ekipom. Pun samo motiva i želim pomoći klubu”, rekao je Rog u uvodu pa nastavio:

“Bilo je drugačije ranije, ali svi mi zajedno moramo gledati za dobro kluba. Najvažnije je da ima dobre rezultate i cilj je da doprinesemo tome. Mučimo se malo, ali nakon toliko godina dominacije dogodi se takva sezona gdje nisi 10 bodova ispred svih u veljači. I dalje smo tu blizu, borit ćemo se do kraja. Vjerujem da je kvalitetna ekipa Dinamo i da može osvojiti naslov”.

Tri puta je Marku Rogu stradavalo koljeno...

“Nikad nije dobar trenutak. Prvi put je bilo teško, igrao sam mjesec dana ranije s Portugalom. Za mjesec dana je bio Euro. Mislim da je sada kraj. Dobro se osjećam, mogu si pomoći".

Cilj koji je stavio pred sebe do lipnja i kraja sezone:

“Da odigram neke utakmice, da vidim da se dobro osjećam. Da pokažem ljudima u klubu da pomognem i doprinesem naslovu prvaka. To nam je svim cilj”.

Rog bi se trebao vratiti nakon reprezentativne pauze kada Dinamo putuje na noge Hajduku.

“Prva je na Poljudu, bilo bi lijepo odigrati tamo prvu utakmicu. Vidjet ćemo s trenerima da donesemo dobru odluku. Inzistirao sam na posudbi godinu dana, a ne da odem za dva mjeseca. Želim ostaviti dobar dojam”.

Navijači Dinama rado se sjećaju onog gola na Poljudu iz slobodnog udarca.

"Daj Bože da se vratim na Poljudu, došao sam po naslov"

Posudba traje do kraja godine.

“Ostat će godinu i pol ugovora nakon toga, a eventualni ostanak u Dinamu će klubovi morati iskomunicirati”.

Redovito se čuje s bratićem Melnjakom i prijateljem Pjacom. Prvi je u Hajduku, drugi u Rijeci.

“Melnjak mi je kao brat, bit će zanimljivo u obitelji. Zna da sam veliki Dinamovac. Pjaca mi je prijatelj… Veselim se našim susretima. Volio bih da su obojica tu. Igrali skupa u reprezentaciji. Nadam se da će se oporaviti”.

Spominjao se interes Rijeke.

“Bilo je nešto, ali odabrao sam odmah Dinamo jer je moj klub”, poručio je Marko Rog



Tagovi

Marko RogGNK DinamoZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti