Marko Pjaca seli van lige petice, priključuje se posrnulom velikanu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 08:42

Kako komentirate izbor kluba?

Danas Talijani pišu kako Juve ime plan za Marka Pjacu, a taj se plan zove Anderlecht. Riječ je o najtrofejnijem belgijskom klubu koji je u ovim trenucima daleko od svojih slavnih dana te se danas nalazi na katastrofalnom devetom mjestu Jupiler Pro Lige.

Osim belgijskog velikana u igri su bili još i Parma te grčki velikan Olympiacos, ali ta dva kluba su u ovom trenutku „na čekanju“.

Marko Pjaca dugo je vremena „muku mučio“ s raznim ozljedama, ali je sada, napokon, sto posto fit. Budući da je van pogona bio više od godinu dana, Pjaci je prijeko potreban kontinuitet igranja utakmica, a njega bi trebao dobiti u Anderlechtu.

Iako su trenutno daleko od svojih slavnih dana, Anderlecht i danas u svojim redovima ima neke mlade snage koje bi u bliskoj budućnosti trebale ostvariti velike transfere, a samim time vrlo vjerojatno i ostvariti velike karijere. Prvo ime kluba je Yari Verschaeren, 18-godišnji ofenzivni veznjak koji je trenutno van pogona zbog ozljede, a očekuje se da će se na zelene travnjake vratiti u narednih dva do tri tjedna. Nadalje, tu je još i prekaljeni Nacer Chadli koji bi ujedno bio i izravna konkurencija povremenom hrvatskom reprezentativcu.

Od ostatka „talenata“ valja istaknuti Saelemaekersa, Lokongu i Vlapa, dok je mjesto udarnog napadača rezervirano za Kemara Roofea. Dodajemo za kraj kako svu tu „dječurliju“ kontrolira legendarni Vincent Kompany koji je ujedno i kapetan kluba, a u Belgiju se vratio ovog ljeta nakon što je prethodno 11 godina nosio dres Manchester Cityja.

Za kraj dodajemo kako je Pjacina tržišna vrijednost nevjerojatno pala u posljednje dvije sezone pa tako danas vrijedi skromnih 7,5 milijuna eura. Ovaj 24-godišnjak ugovorno je vezan sa Starom damom do ljeta 2021. godine, a ove sezone u dresu crno-bijelih skupio je svega 15 minuta u kup utakmici protiv Udinesea.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Marko PjacaZimski prijelazni roktransferiAnderlecht

Ostale Vijesti