NK Olimpija
NK Olimpija

Marin za Germanijak: "Dinamo će uvijek biti moja ljubav, ali nije nam bilo suđeno"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 19.02.24. | 08:14

Dijete Dinama koje je ove zime otišlo put Ljubljane minulog je vikenda zaigrao na novoj poziciji i odmah zabio dva gola Radomlju

Otišao je iz Maksimira tiho. Ugovor je ušao u zadnjih šest mjeseci i nije bilo nekog smisla da ih Antonio Marin provede na klupi. Imao je nekoliko opcija, na koncu je izabrao Olimpiju iz Ljubljane

“Prvo i osnovno mi je bilo da izaberem klub u koje me želi. Dosta mi je bilo lutanja po posudbama i praznih obećanja. Sam sebi sam rekao da idem ondje gdje ću osjetiti povjerenje. U Ljubljani su mi ga ponudili i nisam previše dvojio”, priča nam Antonio Marin. Dugo smo dogovarali razgovor. Zamolio je da prođe pripreme i da krene sezona.

“Kaj ću pričati kad nisam još upoznao suigrače i ljude iz kluba”, objasnio je tada Marin.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sezona je krenula. Dobio je pola sata u remiju s Rogaškom (2-2) da bi krenuo od prve minute protiv Radomlja i zabio dva gola u trijumfu Olimpije 3-1. Dan kasnije sam se javio…

“Sad možemo…”

Dakle, dijete Dinama u kojem je proveo gotovo 15 godina ove zime digao je sidro.

“Zapravo i nije bila teška odluka. Vidio sam kako stvari stoje, ugovor se bližio kraju i svjestan svoje situacije odlučio sam potencirati priču o raskidu i potražiti svoju sreću negdje drugdje”.

Dok pričamo o Dinamu, kod Marina ne osjetimo neko ogorčenje ili ljutnju.


“Ma ne. Jednostavno nije bilo suđeno. Možda će jednom biti, ali nema zle krvi. Rastali smo se kako i treba. Dinamo će uvijek biti moja ljubav. Priča nije završila kako sam se nadao, ali odanost i emocija nikada nije bila upitna. Uostalom, možda jednog dana dođe druga prilika. Zašto ne?”, reći će Marin.

U Ljubljanu ga je odveo Goran Boromisa. Uspješan sportski direktor “Zmajčeka” koji se spominjao kao ozbiljan kandidat za identičnu funkciju u Maksimiru. Međutim, u Dinamu smatraju da im to ne treba…

“Razgovarali smo, iznio mi je plan i svidio mi se na prvu. Ambiciozna su sredina, žele me i spremni su mi dati ono što mi treba. Nakon našeg razgovora odlučio sam prihvatiti ponudu Olimpije”, priča Marin koji je imao nekoliko ponuda iz jačih liga. Pitamo ga jel’ bila neka iz HNL-a.

“Bilo je nekih razgovora, ali nema smisla sada pričati o tome kada nije zaživjelo”

U Olimpiju je stigao početkom godine i odmah otišao u Tursku na pripreme.

“Htio sam se što prije priključiti jer su suigrači već imali dio priprema u nogama. Odradili smo dobro, upoznali se međusobno i spremni dočekali početak proljetnog dijela sezone”.

Olimpija je trenutno na drugom mjestu ljestvice. Imaju osam bodova više od Kopera, ali i deset manje od Celja.

“Malo su nam pobjegli, ali ne gubimo nadu. U igri smo za Kup, igramo još dva puta do kraja sezone s njima i ništa nije nemoguće”.

Početak je bio dobar. Pogotovo u subotu protiv Radomlja

“Krenulo je baš onako kako sam htio. Iako ne treba poletjeti jer je tek početak, ali imam samopouzdanja i ako se po jutru dan poznaje - mogla bi to biti dobra sezona”.

Zanimljivo, trener Olimpije Zoran Zeljković “izmislio” je Marinu novu poziciju. Umjesto na lijevom krilu, igra na “osmici” s dosta slobode.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

“Igramo u formaciji 4-3-3 i ja sam u sredini, u nekoj međuliniji. Moram priznati da mi to odgovara jer imam puno prostora”, otkriva Marin koji je nešto slično igrao i u Šibeniku.

“I sjajno sam se osjećao na toj poziciji. Kamo sreće da tako bude i u Olimpiji”.

Dobro se snašao i u Ljubljani. Iako je na sat vremena od Zagreba, kaže da nije niti jednom došao u grad ispod Sljemena otkako je otišao u Olimpiju.

“Bili smo na pripremama, pa je počela sezona. Ugodan je grad, ljudi su sjajni i želim se što prije adaptirati. Djevojka Petra je stigla kod mene pa i nemam neke potrebe za Zagrebom”

Ipak, redovito prati HNL. Dok smo pričali, u pozadini se čuo prijenos Osijeka i Gorice. Gledao je i Dinamo protiv Betisa.

“Da gledao… Navijao sam kao da sam u Sevilli. Teška, jako teška utakmica ali rezultat je sjajan! Drago mi je zbog dečki, držim fige za uzvrat”, poručit će Antonio Marin koji je potpisao ugovor na tri godine. Pitamo ga koliko namjerava biti stanovnik Ljubljane.

“A ne znam. Klub ima svoje planove, imam i ja svoje. Sada smo se našli i to je jedino bitno. Tek sam došao i uopće ne razmišljam koliko će putovanje trajati. Lijepo je krenulo, kamo sreće da se nastavi tako”, naglasit će.

Na pitanje o ambicijama, bio je konkretan:

“Uvijek su najviše moguće. Jedino visoki ciljevi te tjeraju da se iznova dokazuješ. Želim završiti sezonu s dvostrukom krunom i da moj obol bude najveći mogući. Ništa manje od toga ne priznajem”, završio je naš sugovornik.



Tagovi

Antonio MarinOlimpija LjubljanaGNK DinamoZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti