Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Maksimir napustio jedan od najvećih Dinamovih talenata posljednjih godina

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 18:50

Lijevo krilo koje je ušlo u posljednjih šest mjeseci ugovora nastavlja svoju karijeru u Olimpiji iz Ljubljane

Nakon što ga Sergej Jakirović nije vodio na pripreme bilo je posve jasno kako da je Antonio Marin odigrao svoju zadnju utakmicu za Dinamo. Ugovor je ušao u posljednjih šest mjeseci i bilo je pitanje hoće li Marin zasebno trenirati u Maksimiru do isteka ili će pronaći novi klub u zimskom prijelaznom roku.

Ispalo je ovo drugo. U ponedjeljak je Marin finiširao svoj prijelaz u Olimpiju iz Ljubljane. Radi se o transferu s kojim Marin postaje igrač Olimpije bez ikakvih obaveza prema Dinamu. Tijekom utorka trebao bi odraditi liječnički pregled a dan kasnije leti s momčadi u turski Belek na zimske pripreme.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako se spominjalo nekoliko klubova, među kojima i Hajduk odnosno Osijek, na koncu je izbor pao na klub iz Slovenije. Presudila je velika želja trenera Zorana Zeljkovića koji je htio Marina u svojoj svlačionici odnosno uvjerljivost u pregovorima sportskog direktora Gorana Boromise koji se spominjao kao jedan od najozbiljnijih kandidata za istu funkciju u Maksimiru.


Marin je dijete Dinama u koji je stigao s osam godina. Prošao je sve uzrasne kategorije u kojima je redovito činio razliku i bio jedan od najboljih nogometaša svog godišta u Hrvatskoj. Međutim, prijelaz u seniore nije bio dobro odrađen.


Nikada Marin nije zaživio kao projekt kluba a to sugerira da gotovo nikad nije odigrao dvije utakmice uzastopce s punom minutažom. Probao je na posudbama u Monzi, Lokomotivi i Šibeniku gdje je dobio kontinuitet i igrao odlično. Bio je izvrstan i prošlo proljeće u Rijeci, ali povratak u Maksimir ponovno je donio mizernu minutažu. Ugovor se bližio kraju i Dinamo se okrenuo novim opcijama.

Ipak, sa svoje 23 godine još je dovoljno vremena da Antonio Marin oživi karijeru i vrati je pravi kolosijek. Priliku bi trebao dobiti, izazov je tu jer se Olimpija bori za naslov prvaka (doduše zaostaje deset bodova u odnosu na Celje) i sve je na njemu...



Tagovi

Antonio MarinOlimpijaOlimpija LjubljanaGNK DinamoZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti