REUTERS/Kacper Pempel REUTERS/Piroschka Van De Wouw REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Kacper Pempel REUTERS/Piroschka Van De Wouw REUTERS/Benoit Tessier

Marca likuje: Barceloni su propala tri najviše željena pojačanja ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 14:50

Pribrojimo li im preskupe Kimmicha i Zubimendija ‘rezultat’ je 0-5!

Ovog četvrtka ujutro Xavi Hernández tražio je dodatna pojačanja za sezonu 2023./24., ali je otvoreno prepoznao ekonomska ograničenja. A, upravo ta varijabla već duže vrijeme opterećuje Barcelonu. Ovo ljeto, u samo mjesec dana, Katalonci su gledali kako su tri njihove mete odabrale drugu opciju za svoju budućnost. Klub se borio za Messija, Brozovića i Gülera, ali nije mogao potpisati nijednog od njih, ističe madridska Marca analizirajući stanje u simbolu Katalonije.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo veliko ime u tržišnom kodu bilo je ono Lea Messija. Katačlonski entitet nikada nije krio da je velika želja povratak Argentinca, a Xavi mu je čak otvorio vrata i u nekim intervjuima analizirao kako bi se uklopio u momčad. No 7. lipnja aktualni svjetski prvak prekinuo je sapunicu: “Ne vraćam se u Barçu, idem u Inter Miami”, rekao je Argentinac najavljujući dolazak u MLS. Tako je pao prvi veliki pogodak u Barceloninu glavu ovog ljeta.

Drugi je krenuo prema Arabiji. Marcelo Brozović se nakon nekoliko dana natezanja odlučio za Al-Nassr. Hrvat je bio jedan od velikih ciljeva za nadoknadu odlaska Busquetsa. Naime, interes Barcelone počeo je već na prošloj zimskoj tržnici te su obje strane kasnije održavala kontakte, no na kraju se tadašnji veznjak Intera odlučio za opciju pristupanja momčadi Cristiana Ronalda. Sada Katalonci traže druge opcije na tržištu kako bi poduprli blok obrambenim pivotom, ‘šesticom’, što je pozicija, prema treneru, ključna nakon odlaska Sergija.

A treći je bio Arda Güler. Real Madrid je najavio potpis mladog turskog dragulja, kojeg su željele mnoge momčadi, uključujući Los Blancose i Blaugranu. I prošli tjedan Deco je boravio u Turskoj kako bi pokušao sklopiti sporazum i tako preduhitriti druge institucije. No, na kraju se nogometaš ipak odlučio za prijedlog Real Madrida (navodno je igrača nazvao i sam Luka Modrić, op. p.)

Kimmich I Zubimendi? Slučaj veznjaka Bayerna i Real Sociedada nešto je drugačiji, budući da je Barcelona, ​​iako je čvrsto zainteresirana za obojicu, od početka bila vrlo jasna da nije dostigla financijska potraživanja obiju klubova.

"Zbog ekonomskog problema, ne razmatramo te dvije operacije", rekao je predsjednik Barcelone Joan Laporta prošli tjedan.

Dakle, Barcelona – Ljetni prijelazni rok 2023. trenutni ‘rezultat’ je 0-5! (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BarcelonaLjetni prijelazni rok 2023Arda GülerMarcelo BrozovićLionel MessiJoan LaportaJoshua KimmichMartin Zubimendi

Ostale Vijesti