REUTERS / Juan Medina
REUTERS / Juan Medina

VIDEO Bellingham za trijumf u El Clasicu u nadoknadi, Real Madrid može slaviti naslov!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 21.04.24. | 23:01

Barcelona je dva puta vodila protiv Los Blancosa čiji kapetan je bio Luka Modrić

Nevjerojatna utakmica! Real Madrid može slaviti titulu šest kola prije kraja nakon što je s 3-2 pobijedio Barcelonu koja je dvaput vodila. Presudio je Jude Bellingham u nadoknadi pogodivši za veliko slavlje najtrofejnijeg kluba. Šest kola prije kraj je sada razlika 11 bodova.

U El Clasicu se trener Real Madrida odlučio na teren poslati Luku Modrića od prve minute s kapetanskom trakom oko ruke što je i logično jer je Maestro s 38 godina najiskusniji igrač Los Blancosa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj derbi bio je poseban što su se na suprotnim stranama našli igrači s velikom razlikom u godinama, najvećom u povijesti. U 257. El Clasico je Modrić ušao sa 38 godina i 225 dana, dok Lamine Yamal ima 16 godina i 283 dana. Dakle, razlika je nevjerojatnu 21 godinu i 307 dana. Yamal je tek na početku karijere, a vidjet ćemo je li Modriću ovo bio posljednji El Clasico budući da mu na kraju sezone završava ugovor...

Barcelona i njen trener Xavi znali su da ih samo pobjeda drži u kakvoj-takvoj igri za produženje nade u titulu jer je Real u ovu utakmicu ušao s osam bodova prednosti u borbi za 36. naslov prvaka Španjolske

Već u drugoj minuti Andrij Lunjin, vratar Real Madrida nije dobro kontrolirao loptu, moglo je biti opasno za domaće, ali su se ipak spasili.

Ali se nisu spasili u šestoj minuti kada je korner izveo Raphinha, lopta je preletjela Lunjina, a na drugoj vratnici bio je Andreas Christensen koji ju je glavom poslao u mrežu. Real se našao u problemima na samom startu, ali je ih je to razdrmalo.

Uskoro su stvorili priliku kada je Modrić majstorski dodao za Viniciusa Juniora koji je sa 15 metara prebacio vrata. Malo nakon toga Real Madrid je imao slobodni udarac s ruba kaznenog prostora, ubacio je Toni Kroos, ali je Vini Jr. ponovno prebacio vrata, ovaj put glavom.

Na drugoj strani se Lamine Yamal sjurio prema vratima Real Madrida, ali je Lunjin nogom obranio njegov udarac iz blizine.

Slično je bilo i pred vratima Barcelone kada je prošao Lucas Vazquez, ali mu se na putu našao Araujo tako da je za domaće stigla prilika s bijele točke. Dojam je da je Realov igrač mogao preskočiti prepreku, no zapeo je za nogu i isprovocirao kazneni udarac.

Prilika u koju u 18. minuti nije propustio Vinicius Junior, zabio za 1-1 na prepunom stadionu Santiago Bernabeu (77891 gledatelja).

U 30. minuti se dugo pregledavala situacija i u VAR sobi,mjerilo je li lopta prešla crtu nakon lukavag pokušaja Yamala koji je obranio Lunjin, činilo se da je gol, no tehnologija je rekla svoje.

Yamal, čudo od djeteta, bio je nezadrživ za Realovu obranu, uskoro je isprovocirao žuti karton Camavinge, Barcelona je dobila obećavajući slobodni udarac s vrha šesnaesterca, ali je šut Raphinhe prošao malo iznad grede.

U 44. minuti je Modrić imao dobru prigodu, pucao je sa 16 metara nakon akcije Judea Bellinghama i Fedea Valverdea, no nije bio dobar udarac. Marc-Andre ter Stegen ga je lako uhvario.

Šanse su se redale, pokušali su gosti iz slobodnoga udarca nakon faula koji je skrivio Modrić, pa je na drugoj strani Vini Jr., dodao do Rodryga koji nije uspio zabiti, jer mu je uklizao Christensen.

Barcelona je u nadoknadi ostala bez važnog igrača, Frenkie de Jong je na nosilima izašao iz igre, teže se ozlijedio, a umjesto njega ušao je Pedri.

Na početku drugoga dijela prvo je Yamal pucao ravno u Lunjina da bi nakon tota zaprijetio udarcem iz daljine Bellingham nakon prodora Modrića, ali je vratar Barcelone jednostavno primio loptu u ruke.

U 64. minuti je Xavi koji je na poluvremenu uveo Fermina Lopeza, ubacio još dva ofenzivca, ušli su Ferran Torres umjesto nevidljivog Roberta Lewandowskog te Joao Felix za Raphinhu.

Šok za Real Madrid dogodio se u 69. minuti kada je pucao Yamal, Torres pustio loptu kroz noge da bije obranio Lunjin, no priskočio je Lopez koji je zabio za 1-2.

Nije se dugo čekao odgovor domaćih, izjednačili su već u 73. minuti kada je slijeva ubacio Vini Jr., a Vazquez postavio 2-2 udarcem sa 12 metara, bio je nečuvan i tako se iskupio za pogrešku prilikom kirvog postavljanja kada je zabila Barcelona.

Vatromet golova, obje momčadi su bile razigrane, Barcelona je htjela pobjedu, a Real nije smio izgubiti.

Real je bio blizu vodstvu u 78. minuti, pobjegao je Vinicius, ali je ter Stegen odlično obranio.

A onda je uslijedila već opisana završnica i gol Bellinghama vrijedan titule.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arenasport).



 


Tagovi

Real MadridBarcelonaEl ClasicoLuka ModrićLamine YamalCarlo AncelottiXavi HernandezLa LigaJude BellinghamPrimera

Ostale Vijesti