REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Mane više zezanja, Senegalac napušta bavarskog giganta na kraju sezone!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 19:42

Sky je prvi plasirao vijest koja bi mogla biti zanimljiva i dvojici hrvatskih nogometaša

„Plesala je samo jedno ljeto“, jedna je od najpoznatijih pjesama Mate Miše Kovača, a ako se Sadio Mane ovog ljeta odlučio posjetiti Hrvatsku, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da mu netko od navijača bavarskog giganta iz Lijepe naše 'naruči' baš taj bezvremenski hit. Pitate se zašto? Njemački Sky je upravo plasirao vijest kako je odlazak Senegalca iz Bayerna definitivan te će on sigurno ovog ljeta napustiti klub.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je na početku sezone doveden iz Liverpoola za 32 milijuna eura, Mane nakon manje od 12 pakira kofere i napušta Bavarsku. Gdje će nastaviti karijeru, zasad se ne zna, ali za igrača njegovih kvaliteta neće nedostajati ponuda.

No, nije Mane jedini koji napušta bavarskog giganta. Joao Cancelo očito ima neki 'feler' koji javnosti nije znan. Iako je prema onome što pokazuje na terenu jedan od boljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, Portugalac je već neko vrijeme na marginama. Ono što mu se događalo u Cityju, nastavilo se u Bayenu pa tako Nijemci neće aktivirati opciju otkupa ugovora.

Takav rasplet nije čudan. Naime, Cancelo je bio igrač prošao kroz Inter i Juventus prije Cityja i Bayerna, a svugdje su mu, eto, dozvolili da ode. Iako je, ponavljamo, prema onome što pokazuje na terenu, sjajan.

Odlazak Cancela je sjajna vijest za Josipa Stanišića, dok je odlazak Manea potencijalno dobra novost za Gabriela Vidovića koji se trenutno nalazi na posudbi u Vitesseu. Doduše, Vidović je više ofenzivni veznjak/drugi napadač, ali po potrebi može odigrati i na krilnoj poziciji (i to na mjestu lijevog krila pa da onda kao dešnjak 'ulazi' u sredinu). Tuchel bi mu mogao dati priliku, Vidovićev talent može vidjeti i oko laika, stoga sigurno isti neće proći nezapaženo njemačkom strategu.

Završnica Bundeslige godinama nije bila ovako uzbudljiva. Bayern ima bod prednosti u odnosu na BVB, ali ovog vikenda im u goste dolazi RB Leipzig te bi se sve moglo promijeniti. Budući da dominacija nije očigledna kao proteklih godina, u Bayernu bi mogli napraviti pravi remont. Nisu ove godine imali sreće s ozljedama, svako toliko bi neka ključna karika momčadi bila 'out', ali kad se to događalo prethodnih sezona, na rezultatima se to ne bi osjetilo.

Budući da uskoro u posljednju godinu ugovora ulaze Neuer, Ulreich, Chupo-Moting, Sarr, Hernandez i Pavard, prodaja bi svakako moglo biti. Doduše, u ljeto 2024. ugovor ističe i Mülleru te Schenku, ali s prekaljenim napadačem i klupskom legendom te talentiranim mladim vratarom će se sigurno postići dogovor oko nastavka suradnje. Možda to bude slučaj i s nekim drugim igračima, ali u klubu sada prvo gledaju kako se riješiti onih koji nisu zadovoljili, a tek onda kako se s nekima još dulje obvezati.

U svakom slučaju, pred navijačima Bayerna je zanimljiva završnica sezone i jednako tako zanimljiv mercato. Možda ovog ljeta nema velikog natjecanja, ali da će u nogometnom svijetu, a pogotovo u Bavarskoj, biti dosadno – to sigurno neće biti slučaj! (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

BayernBundesligaSadio ManeJoao CanceloLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti