Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Mamić: Bili smo neočekivano nervozni, ali pokazali smo zrelost i presudila je kvaliteta

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.02.21. | 00:01

Sretni smo zbog ove pobjede, to nam je nagrada za sav trud. Rekao bih da je ona plod zajedništva koje imamo u svlačionici i mogu reći da stvarno dobro izgledamo, organizirano, poručio je Jakić

Dinamo je potpuno zasluženo prošao među 16 najboljih ui Europskoj ligi. Rusi su u Zagrebu pali bez ispaljenog metka, a to je razveselilo trenera Zorana Mamića.

„Odigrali smo zrelu utakmicu, pokazali više u ove dvije utakmice i zasluženo prošli dalje“, rekao je početku i pojasnio taktičke zamisli.

"Vježbali smo kontranapade jer smo u prvoj utakmici imali jako puno takvih prilika, a nismo ih dobro koristili. Htjeli smo biti kompaktni, blizu jedan drugoga, dovesti Krasnodar u zone u kojima naši igrači mogu uzeti loptu i to se dogodilo s Jakićem kod gola. Kad vezni red ovako zonski igra obranu, to onda izgleda jako dobro. Naučili smo iz prve utakmice i danas smo Krasnodaru dozvolili još manje šansi nego u prvoj utakmici“, poručio je Mamić.

Također, dodao je da je bilo dosta nervoze kod njegove momčadi.

„I na terenu i izvan terena. Ne znam točno koji je razlog tome, možda je to zbog loših rezultata iz prošlosti. No na kraju je prevladala kvaliteta i zadovoljni idemo dalje“, rekao je strateg Modrih i poručio kako nema želje kada je ždrijeb u pitanju.

Junak utakmice bio je Jakić. Odigrao je najbolje otkad je postao igrač Dinama i zasluženo je dobio najvišu ocjenu gotovo svih svjetskih medija.

„Jako smo sretni zbog ove pobjede, to nam je nagrada za sav trud. Rekao bih da je ona plod zajedništva koje imamo u svlačionici i mogu reći da stvarno dobro izgledamo, organizirano. Igramo dobru obranu i to se vidjelo, jer smo ih sveli na minimum“, rekao je Jakić i zatim pojasnio situaciju kod gola.

„Dva dana prije utakmice smo vježbali kontre i prolazak iza leđa kakav sam napravio. Pogledao sam prema igraču Krasnodara, vidio da će odigrati kratko, ušao sam mu iza leđa kao što smo i radili na treningu, jer je to najteže braniti i eto, Oršić je pratio i zabio gol“, prisjetio se akcije za gol junak dvoboja.

Na kraju napomenimo kako je Oršić zabio svoj 14. europski gol za Dinama. Najviše u aktualnoj momčadi, a u leđa gleda samo Slavenu Zambati i Igoru Cvitanoviću.


Tagovi

Dinamo ZagrebZoran MamićKristijan Jakić

Ostale Vijesti