Lukaku postaje „super-sub“ – ponovno zabio u pobjedi iz prvog dodira lopte, novi kiks Chelseaja

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.01.19. | 22:52

Odigrano je 21. kolo Premiershipa.

Nogometaši Chelseaja nisu dobro otvorili 2019. godinu. U 21. kolu Premier lige, odigrali su utakmicu bez golova na svom Stamford Bridgeu protiv Southamptona koji je nakon dva uzastopna poraza uspio doći do prvenstvenog boda.

'Bluesi' – koji su igrali bez Matea Kovačića u sastavu – očekivano su gospodarili terenom i posjedom lopte, ali svi njihovi udarci završavali su ili u rukama vratara Gunna ili pored vrata. Nekoliko dobrih prilika propustio je Eden Hazard, dok će momčad Maurizija Sarrija najviše pamtiti ovaj dvoboj po sucu Jonathanu Mossu koji je u 70. minuti Alvaru Morati svirao ofsajd nakon što je postigao pogodak. Izgledalo je kao da španjolski napadač nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Bilo je to 26-godišnjem napadaču 20. po redu zaleđe ove sezone, a više od njega u nedozvoljenoj poziciji našli su se samo Chris Wood (21) i Aleksandar Mitrović (23).

Londonski klub je ovim kiksom ostao 10 bodova udaljen od vodećeg Liverpoola, koji sutra igra u gostima kod aktualnih prvaka, Manchester Citya, a Chelsea zaostaje i za drugoplasiranim Tottenhamom 4 boda.

S druge strane, Manchester United igra preporođeno pod novim trenerom Ole Gunnarom Solskjaerom. Crveni vragovi su se mučili dobar dio utakmice na gostovanju kod Newcastlea, ali su u konačnici upisali pobjedu 2-0. Igrali su gosti na St. James Parku bez prave formule u napadačkom dijelu igre, ali norveški trener je u drugom dijelu povukao potez koji će furiozno uroditi plodom.

U 63. minuti je u igru uveo Romelua Lukakua umjesto Anthonya Martiala, a Belgijac je već 38 sekundi poslije postigao zgoditak. Marcus Rashford je centrirao, a vrataru Dubravki nespretno ispada lopta iz ruku te Lukaku posprema odbijanac.

Treba dodati da je 25-godišnjak gotovo istu stvar napravio u prethodnom kolu protiv Bournemoutha. U igru je ušao u 70. minuti, a napune dvije minute kasnije poentirao je za konačnih 4-1. Moglo bi se reći da postaje super-zamjena, iako on sigurno ne bi bio sretan s tom titulom.

Konačnih 2-0 postavio je Rashford nakon dobre kombinacije Lukakua i Sancheza, koji je također ušao u igru kada i Belgijac.

Treba još spomenuti da smo pravu golijadu vidjeli u prvom poluvremenu utakmice u Bournemouthu gdje je domaćin odigrao 3-3 s Watfordom, a svi golovi postignuti su u prvih 40 minuta.

Poveli su gosti dvama pogocima Troya Deeneya (14', 27'), od kojih je posebno prvi bio posebno oku ugodan. Potom momci Eddieja Hoewa izjednačavaju u samo tri minute preko Nathana Akea i Calluma Wilsona, da bi već u 38. Sema zabio za novo vodstvo Watforda.

Ipak u 40. minuti, asistent drugog gola domaćih, Ryan Fraser, donosi bod svojoj momčadi nakon odlične akcije u kojoj su tri igrača domaćih namjerno propustila loptu da bi mladi Škot poentirao za 3-3.

West Ham je također upisao bod na svom terenu u utakmici protiv Brightona. I ovdje su gosti poveli sa 2-0, a u dvije minute golove su postigli Stephens (56') i Duffy (58'), da bi Marko Arnautović u 66. i 68. minuti poentirao za remi.

Premier liga, 21.kolo, rezultati:

Bournemouth – Watford 3:3 (Ake 34', Wilson 37', Fraser 40'/Deeney 14', 27, Sema 38')
Chelsea – Southampton 0:0
Huddersfield – Burnley 1:2 (Mounie 33'/ Wood 40', Barnes 74')
West Ham – Brighton 2:2 (Arnautović 66', 68'/ Stephens 56', 58')
Wolverhampton – Crystal Palace 0:2 (Ayew 83', Milivojević 90+4'-11m)
Newcastle – Manchester United 0:2 (Lukaku 64', Rashford 80')

(Foto: Reuters)


Tagovi

Marko ArnautovićRyan FraserTroy DeeneyMarcus RashfordRomelu Lukaku

Ostale Vijesti