Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Luka Menalo - treća sreća u dresu Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 07.07.21. | 08:11

Dva puta je Menalo natjerao ljude iz Dinama da ga vrate s posudbe. Sada konačno treba dobiti priliku u kontinuitetu

S dvojicom povratnika u modrom dresu počinje Damir Krznar svoj europski put večeras protiv islandskog Valura (19 sati, HNTV).

Duje Čop vratio se nakon 6,5 godina i pokušati će od početka istaknuti kandidaturu za mjesto napadača. U trenutku dok nema Petkovića i Gavranovića koji su na produženom odmoru, Čop se nada uhvatiti formu odmah na početku. Čini se da su u Maksimiru odustali od Komnena Andrića kojeg bi rado transferirali negdje ili ga barem poslali na posudbu. No, ima i Baka neke svoje uvjete i čvrst ugovor…

Više od napadača, za koje će biti dovoljno prilika da se dokažu, a i pitanje tko će ostati uopće u Dinamu, u srijedu će nam zanimljivo biti pratiti Luku Menala.

Luka je odličan tip! Veliki zabavljač, mjerna jedinica za podizanje atmosfere. I dosta dobro lijevo krilo. Reprezentativac svoje zemlje, lani je izabran u momčad sezone slovenske lige i igrač kojem su u Maksimiru konačno odlučili dati pravu šansu. Uglavnom, Menalo je jedan od onih igrača koje bi svaki trener poželio imati u svlačionici. Osim ako se ne zove Ivica Sertić i trenira Slaven Belupo. No, to je druga priča.

Lani smo tipovali na njega kada se vratio s posudbe iz Olimpije koja je na njegovim golovima stigla do zadnjeg kola kao favorit za osvajanje naslova. I osvojila bi ga da Menalo nije imao “dug jezik” pa kolo prije zaradio žuti karton zbog kojeg nije mogao igrati to zadnje kolo protiv Celja u kojem je Olimpija trebala tri boda za naslov. Na kraju je završilo 2-2, Celje je uzelo naslov, Maribor je bio drugi a Menalo se vratio u Maksimir pun entuzijazma i želje za dokazivanjem.

No, opet zid! Prvi je naišao kod Bjelice, drugi je bio kod Zorana Mamića. Dao mu je desetak minuta protiv Lokomotive u prvom kolu pa ga posjeo na klupu. Na svu sreću, Simon Rožman gledao je Menala u Sloveniji pa je odmah dao signal Manceu da nazove u Maksimir. Rijeka je ušla u skupinu Europa lige i trebala im je dužina klupe, a Menalo nije imao ništa protiv novog dokazivanja. I opet se dokazao!

I dobro da se Menalo na kraju nije dogovorio s Rijekom. U Maksimiru su konačno progledali pa stavili pred njega novi ugovor i čvrsto obećanje da će dobiti šansu u nekom kontinuitetu.

Duduše, konkurencija na ovoj poziciji je jaka. Prije svega tu je Mislav Oršić o kojem ne treba trošiti riječi. Potom Dario Špikić koji je došao iz Gorice. Tu je i Mario Ćuže koji ima jako dobre pripreme iza sebe…

Duga je sezona, biti će i odlazaka i sigurno je da Menalo treba dobiti svoju šansu koju bi ovaj put mogao i iskoristiti. Bitno da mu Krznar vjeruje, a činjenica da će ga danas koristiti od prve minute dovoljno govori sama za sebe. Treća sreća za Luku Menala.


Tagovi

Luka MenaloDinamo ZagrebValurizdvajamo

Ostale Vijesti