JAVIER BARBANCHO/Action Images
JAVIER BARBANCHO/Action Images

Luis Suarez: Završetak karijere u Južnoj Americi? Ipak ne

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 16:42

U planu ima druge destinacije.

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez razgovarao je s ESPN-om o svojoj budućnosti s Atletico Madridom i mogućnosti povratka u Južnu Ameriku. Nade navijača brojnih kultnih klubova na svom rodnom kontinentu koji bi ga vjerojatno htjeli vidjeti u njihovom dresu ugasio je jednim elaboriranim odgovorom:

“Uložio sam puno truda da budem na vrhu i želim ostaviti dobro nasljeđe. Ako se vratim u igrati u Južnu Ameriku sa 36 ili 37 godina ljudi će od mene tražiti da se zalažem kao da mi je 27 ili 30, a nisam siguran hoću li to moći. Neću moći trčati kao prije ili zabijati iste golove. Kako ne bih ostavio takvu sliku o sebi, rađe bih igrao negdje gdje bih i dalje mogao uživati u nogometu, bez pritiska kakav postoji u Južnoj Americi. Na primjer u SAD-u ili u Aziji.”

Podsjetimo, 34-godišnji napadač dijete je urugvajskog Nacionala iz kojeg je kao 19-godišnjak prešao u Groenigen. Uslijedili su Ajax, Liverpool, Barcelona i Atletico, a u svakom klubu je ostavio dubok trag. Treba još samo četiri puta zatresti mrežu kako bi došao do brojke od nevjerojatnih 500 pogodaka u karijeri. Jedini je nogometaš koji je uspio osvojiti Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Europe u eri kada su Cristiano i Messi bili na vrhuncu svojih moći, i to dvaput. Što se europskog nogometa tiče, osvojio je sve što se može osvojiti, a najvredniji trofeji stigli su u suradnji s Messijem i Neymarom u Barceloninom dresu.

Iako očigledno već razmišlja o tome gdje bi završio karijeru, nadamo se kako ćemo El Pistolera još neko vrijeme gledati u Europi. Još se ne naziru znaci ozbiljnijeg pada igračkih sposobnosti, jer ove sezone već na kontu ima sedam pogodaka i predvodi Atletico u misiji obrane naslova prvaka Španjolske. Radi se o jednom od najboljih napadača u povijesti ovoga sporta koji očigledno ne želi pred navijače u svojoj domovini doći kao oronula legenda i živjeti od stare slave, iskreno razmišljanje vrijedno respekta.


Tagovi

Luis Suarez

Ostale Vijesti