REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Luis Enrique nakon 1-4: "Rezultat je nepošten, ali takav je nogomet"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 09:26

Zanimljiva obrana Španjolca.

Iza nogometaša Paris Saint Germaina jako je loš ulazak u sezonu. U francuskom prvenstvu imaju samo tri pobjede u prvih sedam kola te drže tek 5. mejsto na ljestvici, dok su u Ligi prvaka jučer doživjeli težak nokaut. S čak 4-1 pobijedio ih je Newcastle, što je, naravno, bio sasvim dovoljan povod da se trener Parižana Luis Enrique i njegovi igrači nađu na meti brojnih kritika.

Francuski mediji nisu s pretjeranim odobravanjem gledali na činjenicu da je španjolski trener na teren poslao izuzetno napadački nastrojenu momčad s četvoricom napadača. Od prve minute zaigrali su Dembele, Mbappe, Kolo Muani i Ramos, dok su sredinu terena držala samo dva klasična veznjaka – Ugarte i Zaire-Emery, vrlo mladi igrači koji imaju tek 22 i 17 godina. Zbog toga je nisku ocjenu Luis Enrique zaradio u L'Equipeu, samo tri od mogućih deset, uz opasku:

"Odvažnost dolaska na St James' park s četiri napadača i dva veznjaka u sastavu nije urodila plodom. Najviše čudi što ništa nije promijenio u prvotnim planovima unatoč ogromnim poteškoćama momčadi u sredini terena", piše najpoznatiji francuski medij.

Na konferenciji za medije, Luis Enrique pokušao je opravdati ovakvu postavu.

„Zašto smo igrali u takvom sustavu? Ja sam trener i ja odlučujem. Ovaj rezultat nismo zaslužili, a naš cilj je prolazak u osminu finala. Skupina je teška, svjesni smo toga, ali i dalje smo drugi“, komentirao je Luis Enrique, a potom je još ponešto dodao o 4-2-4 sustavu.

„Mislio sam da je to najbolje za ovu momčad i još uvijek to mislim. Rezultat? Nepošten, ali takav je nogomet. Čestitam Newcastleu, ali ovakav ishod je ipak pretjeran“, zanimljiva je bila Enriqueova ocjena nakon dvoboja.

Još jedan od uglednih francuskih medija – Le Parisien – kratko i jasno je ocijenio Španjolca te ga proglasio glavnim krivcem za fijasko u Engleskoj. Priliku za popravni, barem u Ligi prvaka, Luis Enrique i PSG imat će nakon reprezentativne stanke, kada im na Park prinčeva stiže Milan. (I.M.)



Tagovi

Liga prvakaPSGParis Saint-GermainLuis EnriqueNewcastleNewcastle United

Ostale Vijesti