Ludnica u afričkim kvalifikacijama - utakmica kasnila sat i pol, umjesto himne pop pjesma, igrači umjesto grba imali sličice (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 08.09.18. | 21:55

Nevjerojatne scene u kvalifikacijama.

Trebala je to biti samo još jedna u nizu kvalifikacijskih utakmica za plasman na Afrički kup nacija.

Prvoplasirani Alžir došao je u Bakau, u goste reprezentaciji Gambije koja traži prve bodove u ovom ciklusu. Međutim, stvari su pošle u krivom smjeru prije prvog sučevog zvižduka.

Naime, na stadionu Nezavisnosti u Gambiji natiskalo se 40 tisuća ljudi, što je čak 15 tisuća više od izvornog kapaciteta ovog zdanja. Gosti iz Alžira predvođeni Riyadom Mahrezom odbili su prvotno izaći na teren u ovakvim uvjetima, ali su nakon sat i pol vremena pristali zbog potencijalnih sankcija koje bi dobili od strane Afričke nogometne konfederacije.

 

 

 

 

Kada su se Alžirci u konačnici pojavili na terenu, osim impresivnih vizualnih 'podražaja' u obliku krcatog stadiona, nisu bili pošteđeni ni osebujnog glazbenog ukusa Gambijaca. Umjesto himne gostiju, domaćini su pustili afričku pop pjesmu koja sa Alžirom nema puno veze.

 

 

Unatoč obilatom kašnjenju utakmice, pronašlo se vremena i da se Alžirci upoznaju sa gambijskim potpredsjednikom Ousainoum Darboeom.

 

 

Ipak, možda najbolja scena viđena je tijekom slušanja domaće himne kada su kamere zumirale nogometaše Gambije, a kod jednog je primjećeno da umjesto zašivenog grba, na dresu ima zalijepljenu sličicu. FIFA očito nije imala vremena za financiranje afričkih nogometnih saveza, dok se bavila svojim korupcijskim aferama.

Utakmica je u konačnici završila remijem 1-1.

(Foto: reddit/screenshot)


Tagovi

Afrički kup nacija

Ostale Vijesti