Ludi preokret: Krenuo u Rudeš, a završit će u njemačkom prvoligašu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.06.19. | 08:54

Trebao u 2.HNL, a od sljedeće godine igrati će u Bundesligi.

U tom trenutku ljudima su dvije stvari bile na pameti: kao prvo, odakle Rudešu 300 000 eura transfer jednog igrača, a kao drugo koji to mladić koji je ove sezone u nekoliko navrata želi otići iz jednog od najvećih hrvatskih kubova u jednog drugoligaša čija je budućnost (kao i velike većine ostalih prvoligaša) neizvjesna.

Odgovor smo dobili danas, te su stvari postale svima jasnije. Naime, kako navodi talijanski tranfer guru Gianluca di Marzio, mladi Kovačević neće dogodine igrati za Rudeš već za Hoffenheim! Njemački prvoligaš kupio je mladog napadača preko Rudeša.

Naime, prilikom odlaska na posudbu u Rudeš postojala je i opcija mogućnosti otkupa ugovora koja iznosi već spomenutih 300 000 eura. Hoffenheim je našao posrednika u transferu (Rudeš) te je preko njih odlučio otkupiti ovog mladog napadača, budući da su kojim slučajem čekali da se on vrati u Hajduk, zahtjevi splitskog kluba bili bi zasigurno puno puno veći.

Ovaj njemački velikan ovim transferom gradi si budućnost, te su zaista jako male šanse da Kovačević već od sljedeće sezone bude kolega u napadu našem reprezentativcu i najboljem strijelcu u povijesti Hoffenheima Andreju Kramariću.

Kovačević je prava „devetka“, igrač koji osim nosa za gol ima i urođenog smisla za igru te vjerujemo ukoliko u narednim godinama bude dobivao šansu, da će i njegova igra s vremenom dodatno porasti.

Treba napomenuti kako je ovo transfer koji je zasigurno razveselio i našeg izbornika Dalića, budući da ukoliko se ništa ne promijeni, Hrvatska bi mogla u budućnosti imati velikih problema sa napadačima. Mandžukić je svoje odigrao, a Kalinić je prekrižen pa su tako Petković i Kramarić jedine dvije opcije u vrhu napada koje ima naš izbornik. Tko zna, možda im u budućnosti društvo bude pravio i Kovačević, koji je, prema svemu sudeći, na odličnom putu da to i napravi.

(foto:Pixsell)


Tagovi

HoffenheimAndrej KramarićFranko KovačevićHajdukNK Rudeš

Ostale Vijesti