Reuters
Reuters

Ludi derbi u Zemlji Tulipana: De Kuip je bio očajan, a onda se ukazao iranski centarfor...

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 16:34

Gužva na vrhu ljestvice Eredivisiea.

Danas se u sklopu 20. kola nizozemske Eredivisie igrao jedan od tri najveća nizozemska derbija. Vodeći Feyenoord na De Kuipu je dočekao četvrti PSV koji je imao svega četiri boda manje. Između dva rivala svrstali su se AZ Alkmaar, koji je u subotu remizirao s Volendamom 1:1 i Ajax koji je u ranopopodnevnom terminu razbio Cambuur s 5:0.

Roterdamsko-eindhovenski derbi krenuo je sjajno za gostujuću momčad. Anwar El-Ghazi zabio je u 8. minut te je PSV na odmor otišao s minimalnom prednosti. U 65. minuti dvoboja PSV-ov Armando Obispo zaradio je izravni crveni karton, no unatoč igri s igračem manje momačad iz Eindhovena ubrzo je udvostručila svoju prednost. Svega šest minuta nakon što je ušao u igru Thorgan Hazard je u svojem debiju u PSV-ovom dresu iskoristio dodavanje Luuka De Jonga i na semaforu je zasjalo Feyenoord - PSV 0:2.

Momčad Ruuda Van Nisterlooyja potpuno se okrenula defenzivi nastojeći sačuvati veliku gostujuću pobjedu koja bi ih gurnula na drugo mjesto ljestvice, sa samo bodom zaostatka za vodećim Feyenoordom. No, u nastavku utakmice igrala se 'viktorija' na gol PSV-a, Feyenoord je ukupno imao 25 udaraca prema Walteru Benitezu, a prvi puta probio ga je Alireza Jahanbakhsh u 82. minuti utakmice.

Feyenoord je krenuo na sve ili ništa, a iranski centarfor u šestoj minuti sudačke nadoknade poentira za konačnih 2:2, na dodavanje Oussame Idrissija koji je asistirao i za prvi pogodak Iranca. Tim bodom, Feyenoord je zadržao dva boda prednosti pred Alkmaarom i četiri pred PSV-om, dok se aktualni prvak Ajax momčadi iz Rotterdama približio na tri boda zaostatka.

Zanimljivo, u ovom trenutku igra se posljednja utakmica 20. kola Eredivisiea u kojoj pretposljednji Groningen dočekuje peti Twentee. Ako gosti pobijede, skočit će na četvrto mjesto, s 39 bodova, što znači da će pet najjačih nizozemskih momčadi biti u samo četiri boda razlike.

Sve u svemu očekuje nas vrlo zanimljivih posljednjih 14 kola prvenstva Nizozemske u kojem je još jednu odličnu partiju zabilježio Ivor Pandur u 0:0 remiju svoje Fortune Sittard protiv Sparte iz Rotterdama.



Tagovi

EredivisiePSV EindhovenFeyenoordAjax

Ostale Vijesti